PERILIFE 1 mg/ml oral çözelti Gebelik

Recordati Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Perilife gebelik kategorisi C'dir. Perilife hamilelik kategorisi, Perilife gebelik kategorisi, Perilife emzirme, Perilife anne sütüne geçer mi, Perilife laktasyon, Perilife hamilelerde kullanımı, Perilife ve bebek, Perilife kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Risperidonun gebe kadınlarda kullanılmasına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

PERİLİFE, gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.
Gebelik dönemi

Risperidon ile gebe kadınlarda yapılmış güvenli kullanımına ait yeterli ve kontrollü çalışma bulunmamaktadır. Bu nedenle PERİLİFE gebe kadınlarda ancak beklenen faydalar, fetusun görebileceği olası zararlardan fazla olduğu takdirde kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Hayvanlarda yapılan çalışmalarda risperidon ve 9-hidroksi risperidon süte geçmiştir. Risperidon ve 9-hidroksi risperidon insanlarda da anne sütüne geçmektedir. Bu nedenle PERİLİFE kullanımı süresince emzirmenin kesilmesi önerilmektedir.

Üreme yeteneği/Fertilite