PERILIFE 1 mg/ml oral çözelti Nedir

Recordati Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Perilife nedir, Perilife ne için kullanılır, Perilife ne ilacı, Perilife neye yarar, Perilife ne işe yarar, Perilife neye iyi gelir, Perilife kullananlar, Perilife kullanımı, Perilife uygulama, Perilife etkileri, Perilife faydaları bilgilerini içerir.

2.PERILIFE nedir ve ne için kullanılır?

PERİLİFE, berrak, sarımsı akıcı çözeltidir. Çocuk korumalı plastik kapak ile miligram ve mililitre olarak derecelenmiş, minimum 0.25 ml ve maksimum 3 ml hacimde, 3 ml pipetli, 100 ml'lik amber renkli cam şişede, hasta kullanma talimatını da içeren karton kutuda sunulmaktadır. Etkin madde olarak, bir çeşit ruhsal bozukluk (psikoz) durumunda kullanılan ilaçlar grubuna dahil, risperidon içerir.

PERİLİFE, aşağıda belirtilen durumların tedavisinde kullanılır:

• İşitsel, görsel ve diğer yanılsamalar, zihinsel bozukluklar, saldırganlık, olağandışı kuşkuculuk, duygusal ve sosyal içe kapanma ve diğer davranış bozukluklarıyla kendini gösteren psikolojik bozukluklarda,

• Pozitif belirtilerin (olmayan birşey algılama, hafızada silinme, düşünce bozuklukları, saldırganlık, şüphecilik) ve/veya negatif belirtilerin (tepkisizlik, duygusal ve sosyal çekingenlik ve konuşma yetersizliği) görüldüğü akut ve kronik şizofrenik ruhsal bozukluklarda ve diğer psikotik durumlarda,

• Şizofreni ile ilgili duygulanım belirtileri (depresyon, suçluluk duygusu, endişe) de azaltır.

• PERİLİFE; ilk tedaviye cevap verdiği gözlenen hastalarda, tedavinin devamı sırasında klinik iyileşmenin devamı açısından da etkilidir.

• Saldırganlık (sözlü saldırı, fiziksel şiddet), aktivite bozuklukları (ajitasyon) veya psikotik semptomların belirgin olduğu yaşlı hastalarda , demansa bağlı davranış bozukluklarında etkilidir.

• PERİLİFE, bipolar hastalığın manik atakların tedavisinde kullanılır. Bu ataklar; duygu durumunda kabarma, taşkınlık, huzursuzluk, kendini aşırı beğenme, uykuya duyulan ihtiyacın azalması, basınçlı konuşma, düşüncelerin yarışması, aykırı ve saldırgan davranışlar da dahil olmak üzere muhakeme ve içgörü eksikliği gibi belirtilerle kendini gösterir.

• PERİLİFE, zarar verici (örn. saldırganlık, kendine zarar verici veya fevri) davranışların ön planda olduğu, entelektüel işlevleri ortalamanın altında veya zeka geriliği olan çocuk, ergen ve erişkinlerde davranım ve diğer yıkıcı davranış bozukluklarında kullanılır.

• Çocuklarda ve ergenlerde otistik bozukluğa bağlı huzursuzlukta (saldırganlık belirtileri, kendine zarar verme, öfke nöbetleri, ani duygu durum değişiklikleri) tedavisinde kullanılır.