PENTAL 0.5 gr 1 flakon Dozu

Ulagaylar Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pental dozu, Pental dozaj, Pental doz aşımı, Pental uygulama, Pental kullanım şekli, Pental kullanımı, Pental kullanım süresi, Pental açmı tokmu, Pental nedir, Pental ne için kullanılır, Pental nasıl kullanılır, Pental faydaları, Pental etkileri, Pental günde kaç kez, Pental sabah mı akşam mı, Pental fazla alınırsa bilgilerini içerir.

İntravenöz yolla uygulanır. Kişilerin ilaca verdiğ yanıt değişken olduğundan belli bir dozu yoktur. İlacın dozu hastanın gereksinmelerine göre genç hastalar, orta ve yaşlı hastalardan daha yüksek doza gereksinim duyarlar. Doz genelikle vücut ağarlığı ile orantılıdır ve aşırı kilolu hastalar aynı ağırlıktaki nispeten yağsız kişilerden daha yüksek doza gereksim duyarlar.
Premedikasyon :
Genellikle vagal refleksleri bastırmak ve salgılamayı önlemek için atropin ve skopolamin verilerek yapılır. Ek olarak sıklıkla bir barbitürat ya da opiyat da verilir.
Test dozu :
Tlopentale karşı toleransı veya olağandışı duyarlılığı tayin etmek için Pental sodyumun 25-75 mg'lık küçük bir test dozunun enjekte edilmesi 60 saniye beklenmesi hastanın reaksiyonlkarının gözlenmesi önerilir.
Anastezide kullanılması :
Hastanın göstereceği reaksiyona bağlı olarak 20-40 saniyelik arlıklarla 50-75 mg enjekte edilerek ortalama erişkinlerde oldukca yavaş indüksiyon genelliklle sağlanabilir. Anestezi bir kere sağlandıktan sonra hastanın her kımıldayışında 25-50 mg'lık ilave enjeksiyonlar verilebilir.