PALEXIL jel %0.1 30 G Uyarılar

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Palexil uyarılar, Palexil zararları, Palexil önlemler, Palexil riskler, Palexil yan etkisi, Palexil alerji, Palexil alkol, Palexil hamileler, Palexil emzirme, Palexil araç kullanımı, Palexil fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

PALEXİL Jel’in içeriğinde bulunan,

Metil parahidroksibenzoat (E218) alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmis) sebebiyet verebilir.

Propilen glikol ciltte irritasyona sebep olabilir.

Kullanıma dair önlemler:

Bir aşırı duyarlılık reaksiyonu veya şiddetli tahriş olduğu takdirde, tedavi, geçici veya kalıcı olarak durdurulmalıdır.

Kaza ile muköz membranlara (gözlere, ağıza, burun deliklerine) veya açık yaralara uygulanması durumunda, jel, ılık su ile dikkatlice yıkanmalıdır.

Ürünün hafif tahriş edici niteliği göz önünde bulundurulduğunda, temizleyici astrenjan olan kozmetik ürünlerinin ve kurutucu veya tahriş edici ürünlerin (parfümlü veya alkol içerenürünler gibi) PALEXİL ile birlikte kullanımından kaçınılmalıdır.

Diğer akne tedavileri, örneğin, eritromisin losyonları (%4) veya klindamisin losyonları (%1) veya %10 konsantrasyonlara kadar benzoil peroksit sulu jelleri, sabah saatlerinde uygulandığıtakdirde, akşam saatlerinde uygulanan adapalen jel de bu tedavilerle birlikte kullanılabilir.

Güneşe ve ultraviyole lambalarına maruz kalım, tahrişi artırmaktadır. Bu nedenle, tedavi dönemi süresince mümkün olduğu ölçüde güneşe maruz kalmaktan kaçınılması önemlidir.

Ancak, güneşe maruz kalım asgari düzeyde sınırlanmış (şapka ve güneş kremi ile korunma) ve uygulama hızı uygun şekilde ayarlanmış ise, tedaviye devam edilebilir.

Güneşe olağan dışı bir maruz kalma (örneğin, denizde geçen bir gün) söz konusu ise, jel, maruz kalımın bir gün öncesinde, aynı gün içerisinde ve bir gün sonrasındauygulanmamalıdır.

Daha önceki herhangi bir maruz kalım, güneş yanığına yol açmış ise, tedavi, yanık tam iyileşene kadar ertelenmelidir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Bildirilmemiştir.