PALEXIL jel %0.1 30 G Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Palexil gebelik kategorisi C'dir. Palexil hamilelik kategorisi, Palexil gebelik kategorisi, Palexil emzirme, Palexil anne sütüne geçer mi, Palexil laktasyon, Palexil hamilelerde kullanımı, Palexil ve bebek, Palexil kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Doğurma potansiyeli bulunan kadınlar ve doğum kontrolü üzerinde etkisini gösteren bir veri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Hayvanlarda oral yolla yürütülen çalışmalar, yüksek dozlarda sistemik uygulamanın üreme üzerindeki toksik etkisini göstermiştir.

Gebelik süresince uygulanan topikal adapalen ile edinilen klinik deneyim sınırlıdır, ancak, az miktarda mevcut veriler, gebeliğin başlangıcında tedavi edilen hastalarda herhangi bir yanetki göstermemektedir.

Sınırlı miktarda mevcut veriler ve adapalenin olası, ancak çok düşük seviyedeki perkütan emilimi göz önünde bulundurulduğunda, PALEXİL, gebelik süresince kullanılmamalıdır.Beklenmeyen bir gebelik durumunda, tedavi durdurulmalıdır.

Laktasyon dönemi

PALEXİL’in topikal uygulanması sonrasında hayvan veya insan sütüne geçişini araştıran hiçbir çalışma yürütülmemiştir.

PALEXİL’e sistemik maruziyet önemsiz olduğundan emzirilen bebekte bir etki oluşturması beklenmemektedir.

PALEXİL emzirme süresince kullanılabilir. Bebeğin kaza ile kutanöz maruz kalmasından kaçınmak amacıyla, anne, göğüs bölgesine PALEXİL uygulamamalıdır.

PALEXİL emzirme süresince kullanılabilir. Bebeğin kaza ile deriden maruziyetini önlemek için, anne, göğüs bölgesine PALEXİL uygulamamalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Bildirilmemiştir.