PALEXIL jel %0.1 30 G Dozu

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Palexil dozu, Palexil dozaj, Palexil doz aşımı, Palexil uygulama, Palexil kullanım şekli, Palexil kullanımı, Palexil kullanım süresi, Palexil açmı tokmu, Palexil nedir, Palexil ne için kullanılır, Palexil nasıl kullanılır, Palexil faydaları, Palexil etkileri, Palexil günde kaç kez, Palexil sabah mı akşam mı, Palexil fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji /uygulama sıklığı ve süresi

PALEXİL, günde bir kez gece yatmadan önce uygulanır.

Klinik iyileşme, 4-8 haftalık tedavi sonrasında fark edilebilir ve 3 aylık tedavi sonunda belirgin bir iyileşme görülür. PALEXİL’in 6 aylık bir tedavi dönemi süresince iyi tolereedildiği tespit edilmiştir. 3 aylık tedavi sonrasında hastadaki iyileşmenin değerlendirilmesiönerilir.

Tedavi durdurulursa veya uygulamaların sıklığı tahriş nedeniyle azalmış ise, uygulama hızı tedaviye gösterilen toleransa bağlı olarak devam ettirilebilir veya artırılabilir.

Uygulanan miktarların artırılması, tıbbi ürünün etkisini veya etki hızını arttırmaz ancak ciltte kızarıklığa, soyulmaya veya rahatsızlığa neden olabilir.

Uygulama şekli

Haricen uygulanır.

Bir bezelye tanesi büyüklüğü miktarında jel, gözlerden ve dudaklardan kaçınılarak günde bir kez yatmadan önce deri yıkanıp dikkatlice kurulandıktan sonra akne lezyonları üzerineyayılarak uygulanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek/Karaciğer yetmezliğinde kullanım ile ilgili bilgi yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

PALEXİL’in toleransı ve etkililiği, 12 yaş altındaki çocuklarda araştırılmamıştır.

Geriyatrik popülasyon:

65 yaşın üzerindeki yaşlı hastalarla yapılmış yeterli çalışma yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

Farelerde oral yolla toksisite 10 mg/kg’ın üzerindedir. Kaza ile yutulmaya ilişkin risk düşük olsa dahi, gastrik lavaj düşünülmelidir.