OXALPIN 50 mg/10 ml IV inf. için liy. toz içeren 1 flakon Saklanması

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oxalpin saklanması, Oxalpin muhafazası, Oxalpin soğuk, Oxalpin nem, Oxalpin karanlık, Oxalpin ambalaj, Oxalpin çocuklardan saklanması, Oxalpin son kullanma tarihi, Oxalpin firması, Oxalpin kullanma talimatı, Oxalpin üretici firma bilgilerini içerir.

5.OXALPIN'in saklanması

OXALPİN’i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. OXALPİN’ i, seyreltilmeden önce orijinal kutusunun içinde 25° C ‘nin altında ve ışıktan uzak bir ortamda saklayınız. Dondurmayınız.

Bu tıbbi ürün sadece tek kullanım içindir. Kullanılmayarak arta kalan solüsyon atılmalıdır.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra OXALPIN'i kullanmayınız.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz OXALPIN'i kullanmayınız.

Ruhsat sahibi:

DEVA Holding A.Ş.

Halkalı Merkez Mah.Basın Ekspres Cad.

No: 1 34303 Küçükçekmece - İstanbul Tel: 0 212 692 92 92 Fax: 0 212 697 00 24 e-mail: deva@devaholding.com.tr

Üretim yeri:

Deva İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Davutpaşa Cad. Cebe Ali Bey Sok.

No.12 34020 Topkapı/İSTANBUL

AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR

Potansiyel olarak toksik olan diğer bileşikler gibi OXALPİN çözeltilerinin taşınması ve hazırlanması sırasında dikkatli olunmalıdır.

Kullanıma hazırlama talimatları

Sitotoksik maddelerin sağlık personeli tarafından kullanımı sırasında, kullanıcı ve çevresindekilerin korunması için gerekli bütün tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Hazırlama talimatları

Sitotoksik maddelerden enjeksiyon çözeltilerinin hazırlanması, kullanılan ilaçlara ilişkin gerekli bilgiye sahip eğitimli uzman personel tarafından, tıbbi ürünün bütünlüğünün garanti edilmesi, çevrenin korunması ve özellikle ilaçları kullanan personelin korunması koşuluyla hastane kurallarına uygun şekilde yapılmalıdır. Bu amaçla özel olarak ayrılmış bir hazırlama alanı kullanılmalıdır. Bu alanda sigara içmek, yemek veya içmek yasaklanmalıdır.

Personele uzun kollu eldivenler, koruma maskeleri, koruyucu gözlükler, tek kullanımlık steril eldivenler, çalışma alanı için koruyucu örtüler, atıklar için toplama kapları ve çantaları gibi uygun hazırlama materyalleri sağlanmalıdır.

Dışkı ve kusmuk ile temasta dikkatli olunmalıdır.

Gebe kadınlar sitotoksik maddelere dokunmamaları konusunda uyarılmalıdır.

Herhangi bir kırık flakon için de aynı tedbirler uygulanmalı ve kontamine atık sayılmalıdır. Kontamine atıklar uygun biçimde etiketlenmiş eğilip bükülmeyen kaplarda yakılmalıdır. İnfüzyonluk çözelti veya sulandırılmış çözelti halindeki OXALPİN tozunun deri ile temas etmesi halinde derhal su ile iyice yıkanmalıdır.

İnfüzyonluk çözelti veya sulandırılmış çözelti halindeki OXALPİN tozunun mukoz membranlarla temas etmesi halinde derhal bol su ile iyice yıkanmalıdır.

Uygulama için özel önlemler

- Alüminyum içeren enjeksiyon malzemesi kullanmayın.

- Seyreltmeden uygulamayın.

- Seyreltici olarak sadece %5 glukoz (50 mg/ml) infüzyon çözeltisi kullanılmalıdır.

İnfüzyon için çözelti hazırlanmasında serum fizyolojik veya klorür iyonları içeren diğer çözeltileri kullanmayın. Aynı infüzyon torbasında diğer tıbbi ürünlerle karıştırmayın veya aynı infüzyon kateteri ile eşzamanlı olarak uygulamayın.

- Ekstravasküler yolla uygulamayınız.

- Alkalen tıbbi ürünler veya çözeltiler, özellikle de yardımcı madde olarak trometamol ve diğer etkin maddeler olarak trometamol tuzları içeren 5-fluorourasil, folinik asit preparatları ile karıştırmayın. Alkalen tıbbi ürünler veya çözeltiler OXALPİN’ in stabilitesini olumsuz şekilde etkileyecektir.

Folinik asitle (kalsiyum folinat veya disodyum folinat olarak) kullanmaya yönelik talimatlar 250 ila 500 ml %5 glukoz çözeltisinde 85 mg/m2 OXALPİN (50 mg/ml), %5 glukoz çözeltisinde folinik asitle aynı zamanda, infüzyon bölgesinin hemen önüne yerleştirilen bir Y-kateteri kullanılarak 2 ila 6 saat içerisinde intravenöz infüzyonla verilmektedir.

5-fluorourasil ile kullanıma yönelik talimatlar

OXALPİN her zaman fluoropirimidinler’den (5 fluorourasil (5-FU) önce uygulanmalıdır. OXALPİN uygulamasından sonra kateteri temizleyin ve daha sonra 5-fluorourasil (5-FU) uygulamasına geçiniz. OXALPİN ile kombinasyon halinde uygulanan tıbbi ürünlere yönelik ilave bilgi için üreticinin kısa ürün bilgilerine bakınız.

Çökelme belirtisi gösteren sulandırılmış çözelti kullanılmamalı ve atık maddelerin imhasına ilişkin bölge gerekliliklerine uygun şekilde imha edilmelidir (aşağıya bakınız).

Orijinal flakondaki çözeltinin hazırlanması

  • Çözeltinin hazırlanması için enjeksiyonluk su veya %5 glukoz çözeltisi kullanılmalıdır:
  • 50 mg’lık bir flakon için: 5 mg OXALPİN/ml konsantrasyonu elde etmek için 10 ml çözücü eklenir.
  • 100 mg’lık bir flakon için: 5 mg OXALPİN/ml konsantrasyonu elde etmek için 20 ml çözücü eklenir.
  • Kullanmadan önce görsel olarak kontrol ediniz. Sadece partikül içermeyen berrak çözeltiler kullanılmalıdır. Bu tıbbi ürün tek kullanımlıktır. Kullanılmayan infüzyon çözeltileri atılmalıdır (Bkz: “İmha”).

    İnfüzyon için seyreltme

    Flakondan gerekli miktarda sulandırılmış çözelti alınır ve 250 ml ila 500 ml %5 glukoz çözeltisiyle OXALPİN konsantrasyonu 0.2 mg/ml ila 0.7 mg/ml seyreltilir.

    IV infüzyon ile uygulama

    %5 glukoz çözeltisinde seyreltildikten sonra kimyasal ve fiziksel kullanım stabilitesi 2 C ila 8 C’de 24 saat olarak gösterilmiştir. Mikrobiyolojik açıdan bu infüzyon preparatı oda sıcaklığında derhal kullanılmalıdır. Derhal kullanılmadığı takdirde kullanıma kadarki saklama süreleri ve kullanım öncesindeki saklama koşulları kullanıcının sorumluluğundadır (normalde 2°C ila 8°C’de 24 saati geçmemelidir).

    Kullanmadan önce görsel olarak kontrol edin. Sadece partikül içermeyen berrak çözeltiler kullanılmalıdır.

    Bu tıbbi ürün tek kullanımlıktır. Kullanılmayan infüzyon çözeltileri atılmalıdır.

    Sulandırma veya seyreltme işlemi için asla sodyum klorür kullanmayınız.

    OXALPİN infüzyonluk çözeltinin geçimliliği temsili PVC-bazlı uygulama setleri ile test edilmiştir.

    İnfüzyon

    OXALPİN uygulaması prehidrasyon gerektirmemektedir.

    En az 0.2 mg/ml’lik bir konsantrasyon elde etmek için 250 ila 500 ml %5 glukoz çözeltisinde sulandırılan veya seyreltilen OXALPİN 2 ila 6 saat içerisinde bir periferik venden veya santral venöz yoldan infüze edilmelidir. OXALPİN 5-fluorourasil ile uygulandığında OXALPİN infüzyonu her zaman 5-fluorourasil uygulamasından önce yapılmalıdır.

    Damar dışına sızma:

    1- Enjeksiyon/infüzyon hemen durdurulmalıdır.

    2- İnfüzyon yolunu ya da enjektörü 5 ml tek kullanımlık enjektörle değiştirip damar dışına çıkmış olan ilaç olabildiğince yavaş aspire edilmelidir. Ekstravazasyon (sızma gerçekleşen) bölgesine basınç uygulanmamalıdır.

    3- Damar yolu aspirasyon sırasında çıkarılmalıdır.

    4- Düzenli kontroller yapılmalıdır.

    Geçimsizlikler:

    - Alkali ilaçlarla ve solüsyonlarla kullanmayın (Özellikle 5-fluorourasil, temel solüsyonlar, trometamol ve yardımcı madde olarak trometamol içeren folinik asit ürünleri).

  • İnfüzyon solüsyonunu serum fizyolojik ile hazırlamayın, dilüe etmeyin.
  • Aynı infüzyon torbasında ya da infüzyon yolunda diğer ilaçlarla karıştırmayın.
  • - Alüminyum içeren enjeksiyon malzemesi kullanmayın.

    İmha etme

    Hem tıbbi ürünün artanı hem de seyreltilmek için ya da infüzyon için hazırlanmış çözeltinin tamamı hastanenin sitotoksik ajanlara uygulanan standart prosedürlerine göre ve zararlı atıkların imha edilmesi için yürürlükte olan yasal gereklere uygun olarak ortadan kaldırılmalıdır.

    Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imha edilir.