NIZORAL 400 mg 5 ovül Yan Etkileri

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nizoral yan etkileri, Nizoral etkileri, Nizoral zararları, Nizoral belirtileri, Nizoral uyarılar, Nizoral önlemler, Nizoral kilo aldırırmı, Nizoral zayıflatırmı, Nizoral zehirlenmesi, Nizoral cinsellik, Nizoral sorunlar, Nizoral uykusuzluk, Nizoral bağımlılık, Nizoral bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi NIZORAL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa NIZORAL' i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

- Yüz, ağız ve boğazda şişme, kurdeşen ile birlikte nefes darlığı şeklinde şiddetli alerjik reaksiyonlar. NIZORAL Ovül ile bu tür bir reaksiyon görülmemiş olmakla birlikte, her ilaçta olduğu gibi görülmesi mümkündür. Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan sizde mevcut ise, sizin NIZORAL' e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir. Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

NIZORAL Ovül' ün şimdiye kadar ciddi bir yan etkisi görülmemiştir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

Uygulama bölgesinde tahriş, yanma hissi ve kaşıntı görülebilir.

Bunlar NIZORAL' in hafif yan etkileridir.

Yan etkilerin raporlanması

Nizoral Medikal Şampuan ile uygulanan topikal tedavi genellikle iyi tolere edilir. Diğer şampuanlarda olduğu gibi, Nizoral Medikal Şampuan kullanımı sırasında da uygulanan yerlerde bölgesel yanma hissi, kaşıntı veya kontakt dermatit (iritasyon ya da alerji sonucu) görülebilir. Saçlarda yağlanma ve kuruma görülebilir, ancak bu reaksiyonlar seyrektir. Ender olarak, özellikle saçları kimyasal nedenlerle hasar görmüş olanlarda ve açık renkli saçlılarda saç renginin açılması beklenebilir.