ORGALUTRAN 0.25mg/0.5 ml enj.çöz. 5 şırınga Yan Etkileri

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Orgalutran yan etkileri, Orgalutran etkileri, Orgalutran zararları, Orgalutran belirtileri, Orgalutran uyarılar, Orgalutran önlemler, Orgalutran kilo aldırırmı, Orgalutran zayıflatırmı, Orgalutran zehirlenmesi, Orgalutran cinsellik, Orgalutran sorunlar, Orgalutran uykusuzluk, Orgalutran bağımlılık, Orgalutran bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi ORGALUTRAN’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

ORGALUTRAN kullanan yaklaşık her 10 hastanın 1’inde, enjeksiyon yerinde lokal bir deri reaksiyonu (daha çok, şişlikle birlikte kızarıklık veya yalnız başına kızarıklık) ortaya çıkar.
Lokal reaksiyon normal olarak 4 saat içerisinde kaybolur.

Çok daha seyrek olarak, 10 000 hastanın <1’inde, deri döküntüsü, yüzde şişme ve nefes darlığı gibi daha yaygın, olasılıkla alerjik reaksiyonlar bildirilmiştir.

Baş ağrısı, bulantı ve kendini iyi hissetmeme hali gibi etkiler meydana çıkabilir. Bunlar her 100 hastanın <1’inde görülür.

Ek olarak, kontrollü over hiperstimulasyonu ile meydana geldiği bilinen (örn: pelvik ağrı, karında gerginlik, over hiperstimülasyon sendromu (OHSS), dış gebelik ve düşük) istenmeyen etkiler de bildirilmiştir.

Yan etkilerin raporlanması