ONADRON G/K 1 ml 1 mg 5 ml damla Uyarılar

Ulagaylar Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Onceair uyarılar, Onceair zararları, Onceair önlemler, Onceair riskler, Onceair yan etkisi, Onceair alerji, Onceair alkol, Onceair hamileler, Onceair emzirme, Onceair araç kullanımı, Onceair fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Oküler ve kulak içine kullanım içindir. Oral ya da enjeksiyonla uygulanamaz.

Herpes simpleks tedavisinde kortikostereoidlerin kullanımı özel dikkat gerektirir.

Kortikosteroidlerin uzun süre kullanımı ya da arttırılan uygulama sıklığı, optik sinirlerde hasar ve görme keskinliği ile görme alanında bozulma ile sonuçlanan oküler hipertansiyon/glokom veposterior subkapsüler katarakt oluşumuyla sonuçlanabilir.

Duyarlı hastalarda, artan göz içi basıncı mutat dozlarda bile ortaya çıkabilir. Özellikle glokom öyküsü olanlarda olmak üzere, uzun süreli oftalmik kortikosteroid tedavisi alanlarda, göz içibasıncı ve lensler rutin olarak sıklıkla kontrol edilmelidir.

Glokomlu hastalarda uygulanmasında, daha uzun süreli tedavi gerekmedikçe tedavi iki haftayla sınırlandırılmalı, göz içi basıncı düzenli olarak izlenmelidir. Bu durum, kortikosteroid kaynaklıoküler hipertansiyon riskinin çocuklarda daha büyük olabilmesi ve yetişkinlerdekinden dahaerken meydana gelebilmesi riski nedeniyle özellikle pediyatrik hastalarda önemlidir.Deksametazon pediyatrik hastalarda kullanım için onaylanmamıştır. Yatkınlığı olan hastalarda(örn. diyabet hastaları), kortikosteroid kaynaklı göz içi basıncı artışı ve/veya katarakt oluşumuriski artar.

Korneal fungal enfeksiyonlar, bazen uzun süreli stereoid uygulamalarıyla birlikte gelişmeye eğilimlidir. Stereoid tedavilerinin kullanıldığı kalıcı kornea ülserleşmelerinde fungal üremeolasılığı dikkate alınmalıdır. Hasta yanıtlarının baskılanması nedeniyle ikincil bakteriyel okülerenfeksiyonları oluşabilir. Kortikosteroidler bakteriyel, fungal veya viral enfeksiyonlarınrezistansını azaltabilir ve enfeksiyonun klinik belirtilerini maskeleyebilir. Gözün cerahatli akutenfeksiyonları, kortikosteroid tedavisiyle gizlenebilir ya da daha kötü duruma gelebilir. Bu gibihastalıklarda, topikal steroidlerle, kornea ya da skleranın incelmesi ve perforasyonunun oluştuğubilinmektedir. Fungal enfeksiyon oluştuğunda, kortikosteroid tedavisi kesilmelidir.

Tedavi zamanından önce durdurulmamak dır. Yüksek dozlarda steroidlerle birlikte tedavideki beklenmedik kesilme, rebound inflamatuvar oküler durumlara neden olmaktadır.

Göze topikal uygulanan kortikosteroidler, korneal yara iyileşmesini geciktirebilirler. Topikal NSAİD’lerin de iyileşmeyi yavaşlattığı veya geciktirdiği bilinmektedir. Topikal steroidler iletopikal NSAİD’lerin eş zamanlı kullanımları iyileşmede problemle karşılaşma potansiyeliniartırabilir (Bkz. Bölüm 4.5.).

ONADRON SIMPLE göz-kulak damlası, koruyucu olarak iritasyona ve yumuşak kontakt lenslerde renk solmasına yol açtığı bilinen benzalkonyum klorür içerir. Bu nedenle; hastalar,ONADRON SIMPLE uygulamasından önce kontakt lenslerini çıkarmaları ve ONADRONSIMPLE’ın damlatılmasını takiben tekrar kontakt lenslerini takmadan önce 15 dakikabeklemeleri konusunda bilgilendirilmelidirler.

Bu tıbbi ürün her <doz>unda 1 mmol (23 mg)’dan daha az sodyum ihtiva eder; uygulama yolu ve dozu nedeniyle sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmez.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Montelukastın hastaların araç ve makine kullanma yeteneğini etkilemesi beklenmez. Ancak, çok nadir vakalarda uyuşukluk ve baş dönmesi bildirilmiştir.