ONADRON G/K 1 ml 1 mg 5 ml damla Gebelik

Ulagaylar Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Onceair gebelik kategorisi C'dir. Onceair hamilelik kategorisi, Onceair gebelik kategorisi, Onceair emzirme, Onceair anne sütüne geçer mi, Onceair laktasyon, Onceair hamilelerde kullanımı, Onceair ve bebek, Onceair kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

İnsanlarda, gebelik ve emzirme sırasındaki güvenliliği belirlenmemiştir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

ONADRON SIMPLE’ın çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına ilişkin veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

ONADRON SIMPLE’ın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. ONADRON SIMPLE gebelik sırasında, sadece potansiyel yararı, potansiyel fötal riskten fazlaysa kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Sistemik olarak uygulanan kortikosteroidler emzirilen çocuğu etkileyebilecek miktarlarda insan sütüne geçmektedir ve büyümenin durmasına, fizyolojik kortikosteroid üretimininengellenmesine ya da istenmeyen etkilere neden olabilir.

ONADRON SIMPLE’ın topikal uygulamasının sistemik absorpsiyonuyla sonuçlanıp sonuçlanmadığı ve insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Topikal olarakdamlatıldığında sistemik maruziyeti düşüktür, ama ilaç emziren kadınlarda kullanıldığında budurum dikkate alınmalıdır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da ONADRONSIMPLE tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağınailişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve ONADRON SIMPLEtedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (Bkz Bölüm 5.3.).