ONADRON G/K 1 ml 1 mg 5 ml damla Zararları

Ulagaylar Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Onceair zararları, Onceair önlemler, Onceair riskler, Onceair uyarılar, Onceair yan etkisi, Onceair istenmeyen etkiler, Onceair cinsel, Onceair etkileri, Onceair tedavi dozu, Onceair aç mı tok mu, Onceair hamilelik, Onceair emzirme, Onceair alkol, Onceair kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Tedavi ile ilgili istenmeyen etkileri şunlardır: Optik sinir hasarı olan glokom, görme keskinliğinde ve görme alanında noksanlık, katarakt oluşumu, baskılanan hasta yanıtlarınıizleyen ikincil bakteriyel oküler enfeksiyonlar, glob (gözküresi) perforasyonu, lokal iritasyon vealerjik reaksiyonlar.

İstenmeyen etkiler şu şekilde sınıflandırılır: Çok yaygın (> 1/10); yaygın (> 1/100 ila < 1/10); yaygın olmayan (> 1/1.000 ila < 1/100); seyrek (> 1/10.000 ila < 1/1.000); çok seyrek (<1/10.000) ya da bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Aşağıdaki istenmeyen etkiler deksametazon ile yapılan klinik çalışmalarda bildirilmiştir:

Sinir sistemi hastalıkları:

Yaygın olmayan: Disguzi

Göz hastalıkları:

Yaygın: Oküler rahatsızlık

Yaygın olmayan: Keratit, konjunktivit, kuru göz sendromu, korneal lekelenme, fotofobi, görme bulanıklığı, gözde kaşıntı, gözlerde yabancı cisim hissi, gözyaşında artma, gözlerde anormalhassaslık, göz kapağında çapaklanma, gözde tahriş, oküler hiperemi

Deksametazon göz damlasının piyasaya sürülmesinden bu yana bildirilen tüm pazarlama sonrası advers olaylarının incelenmesi, tüm oküler, sistemik ve farmakolojik türde etkilerindeğerlendirilmesine bağlı olarak güvenlilik profilinde herhangi bir değişiklik göstermemiştir.Aşağıda pazarlama sonrası bildirilen istenmeyen etkilerin listesi verilmiştir:

Bağışıklık sistemi hastalıkları:

Bilinmiyor: Hipersensitivite

Sinir sistemi hastalıkları:

Bilinmiyor: Sersemlik, baş ağrısı

Göz hastalıkları:

Bilinmiyor: Artmış göz içi basıncı, görme keskinliğinde azalma, korneal erezyon, gözde ağrı, midriyazis, göz kapağının aşağı düşmesi

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirmeleri gerekmektedir (www.titck.gov.tr; e-posta:tufam@titck.gov.tr; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).