OMNITROPE 5 mg (15 IU)/1.5 ml enj. için solüsyon içeren 1 kartuş Endikasyonları

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Omnitrope endikasyonları, Omnitrope tedavisi, Omnitrope ne işe yarar, Omnitrope neye yarar, Omnitrope ne için kullanılır, Omnitrope nedir, Omnitrope faydaları, Omnitrope ne ilacı, Omnitrope ne zaman kullanılır, Omnitrope kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

İnfantlar, çocuklar ve adolesanlar:

• Büyüme hormonunun (GH) yetersiz salınımından kaynaklanan büyüme bozuklukları

• Turner sendromu ile ilişkili büyüme bozuklukları

• Kronik böbrek yetmezliği ile ilişkili büyüme bozuklukları

• -2 standart sapma (SD) altındaki doğum ağırlığı ve/veya doğum boyu olan 4 yaşında veya daha sonraki yaşlarda büyümede geri kaldığı gösterilen (son yıl süresince uzama hızı (HV) SDS < 0), gestasyonel yaşa göre (SGA) küçük doğmuş kısa boylu çocuklardaki (mevcut uzunluk standart sapma oranı (SDS) < -2.5 ve parental ayarlanmış SDS < -1) büyüme bozuklukları.

• Prader-Willi sendromunda (PWS), büyüme ve vücut kompozisyonunun düzeltilmesi için. PWS’nin tanısı uygun genetik testlerle doğrulanmalıdır.

Yetişkinler:

Belirgin bir büyüme hormonu yetmezliği olan yetişkinlerde replasman tedavisi için. Erişkinlerde şiddetli büyüme hormonu yetmezliği olan hastalar, bilinen bir hipotalamik hipofiz patolojisi olan ve prolaktin dışında bilinen en az bir hipofiz bezi hormonu yetmezliği bulunan hastalar olarak tanımlanmaktadır. Bu hastalarda tanı koymak veya büyüme hormonu yetmezliği olup olmadığını belirlemek için tek bir dinamik test uygulanması gerekmektedir. Çocukluk çağında ortaya çıkan izole büyüme hormonu yetmezliği olan hastalarda (hipotalamik-hipofiziyel hastalık ve kraniyal radyasyon bulgusu olmayan), tek bir test düşünülebilecek olan IGF-I konsantrasyonları düşük (SDS < - 2) olanlar hariç diğer hastalarda iki dinamik testin yapılması tavsiye edilmektedir. Dinamik testin sınır noktası kesin olmalıdır.