CONTRACTUBEX 100 gr jel Yan Etkileri

Assos Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Contractubex yan etkileri, Contractubex etkileri, Contractubex zararları, Contractubex belirtileri, Contractubex uyarılar, Contractubex önlemler, Contractubex kilo aldırırmı, Contractubex zayıflatırmı, Contractubex zehirlenmesi, Contractubex cinsellik, Contractubex sorunlar, Contractubex uykusuzluk, Contractubex bağımlılık, Contractubex bırakma bilgilerini içerir.

Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi CONTRACTUBEX’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

CONTRACTUBEX® Jel uzun dönemli kullanımları da dahil, genellikle iyi tolere edilir. En yaygın rastlanan yan etkiler uygulama yerinde görülen lokal etkilerdir.

Yan etkilerin değerlendirilmesi, aşağıdaki sıklık verilerine dayanmaktadır.

Çok yaygın: Tedavi edilen 10 kişide 1'den daha fazla

Yaygın: Tedavi edilen 100 kişide 1'den daha fazla ve 10 kişide 1'den az

Yaygın olmayan: Tedavi edilen 1000 kişide 1'den daha fazla ve 100 kişide 1'den az

Seyrek: Tedavi edilen 10.000 kişide 1'den daha fazla ve 1000 kişide 1'den az

Çok seyrek: İzole vakalar dahil olmak üzere tedavi edilen 10.000 kişide 1 veya daha az

Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Bilinmiyor: Aşırı duyarlılık (Alerjik reaksiyonlar) Belirtileri; yüzde, ağızda, dudakta, dilde ve boğazda şişme, nefes darlığı, kaşıntı, ürtiker, ateş v.b.

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

Yaygın: Kaşıntı, kızarıklık, damarların genişleyerek ciltte görünür hale gelmesi (telanjiektazi), çukur şeklinde yara izleri

Yaygın olmayan: Ciltte renk koyulaşması, Cildin incelmesi (deri atrofisi)

Bilinmiyor: Kurdeşen (ürtiker), cilt tahrişi, içi cerahat dolu deri kabartıları, ciltte yangı, ciltte yanma, şişme, uygulama yerinde ağrı hissi, ciltte gerginlik hissi, içi cerahat dolu deri kabartıları nedeniyle kızarıklık, Uyuşma, karıncalanma (parestezi), Temasla ortaya çıkan deri hastalığı (kontak dermatit), Uygulama bölgesinde soyulma

Bunlar CONTRACTUBEX 'in hafif yan etkileridir.

Genel olarak, CONTRACTUBEX, uzun dönemli kullanımı da dahil olmak üzere oldukça iyi tolere edilir. Yaygın olarak görülen kaşıntı, cildin iyileşme süreci ile nedeniyledir ve genellikle tedavinin kesilmesini gerektirmez.

Contractubex® Jel uzun dönemli kullanımları da dahil, genellikle iyi tolere edilir. Yalnızca nadir vakalarda tedavinin kesilmesini gerektirmeyen, hafif eritem ve kaşıntı gibi lokal cilt irritasyonu bulguları beklenebilir.