CONTRACTUBEX 100 gr jel Dozu

Assos Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Contractubex dozu, Contractubex dozaj, Contractubex doz aşımı, Contractubex uygulama, Contractubex kullanım şekli, Contractubex kullanımı, Contractubex kullanım süresi, Contractubex açmı tokmu, Contractubex nedir, Contractubex ne için kullanılır, Contractubex nasıl kullanılır, Contractubex faydaları, Contractubex etkileri, Contractubex günde kaç kez, Contractubex sabah mı akşam mı, Contractubex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/Uygulama sıklığı ve süresi:

CONTRACTUBEX® topikal olarak uygulanır.

Hekim tarafından başka şekilde önerilmedi ise CONTRACTUBEX® günde birkaç kez skar dokusu üzerine uygulanır. Mevcut skar ve kontraktürün boyutlarına göre tedavi haftalarca sürülebilir. Taze skarların tedavisinde aşırı soğuk, UV ışını ve çok güçlü masaj gibi fiziksel irritasyonlardan kaçınılmalıdır.

En iyi sonuç için tedaviye epitelizasyonu takiben hemen başlanmalıdır. Bu durumda, keloid gelişimine predispozan hastalarda dahi keloid gelişimi önlenebilir.

Uygulama şekli:

CONTRACTUBEX® topikal olarak skar dokusu üzerine jelin tam penetrasyonu sağlanana kadar masaj ile sürülür. Sert, eski skarlar için CONTRACTUBEX® gece boyunca oklüzyon ile uygulanabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek/Karaciğer yetmezliğine ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Yürütülen çalışmalara göre, 1 yaşından büyük çocuklarda skar dokusuna bir ya da iki kez uygulanabilir.

Geriyatrik popülasyon:

Geriyatrik popülasyon kullanımına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır.

Doz aşımı ve tedavisi

CONTRACTUBEX® ’e ait bir doz aşımı bilgisi yoktur.