OMNISCAN 287 mg 15 ml 1 flakon Uyarılar

Opakim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Omniscan uyarılar, Omniscan zararları, Omniscan önlemler, Omniscan riskler, Omniscan yan etkisi, Omniscan alerji, Omniscan alkol, Omniscan hamileler, Omniscan emzirme, Omniscan araç kullanımı, Omniscan fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Nadiren aşırı duyarlılık reaksiyonları (ürtiker ve diğer olası allerjik olaylar) meydana gelebilir. Anafilaktik şok ilgili ürünlerle gözlenmiştir. Yeniden hayata döndürme uygulama ve tekniği ile anaflaksi tedavisinin bilinmesi önemlidir. Uygun ilaçlar ve gereçler hazır bulundurulmalıdır.
OMNISCAN'ın verilmesinden sonra bazı hastalarda serum demir düzeylerinde geçici değişiklikler (vakaların çoğunda normal sınırlarda) gözlenmiştir. Bunun klinik önemi, eğer varsa, bilinmemektedir, ancak bu etkinin görüldüğü tüm hastalar asemptomat kalmıştır.
OMNISCAN çoğunlukla hastanelerde kullanılan kompleksometrik metodlarla yapılan serum kalsiyum ölçümleriyle karışabilir. Keza diğer elektrolitlerin tayinleriyle de karışabilir (ör.demir). Bu yüzden OMNISCAN'ın verilmesinden 12-24 saat sonrasına kadar bu gibi metodların kullanılması tavsiye edilir. Bu gibi ölçümler gerektiğinde, başka metodların kulanılması önerilir.
Çocuklar, gebeler, emzikliler, yaşlılar ve özel durumlar için uyarılar:
Hamilelikte kullanımı;

OMNISCAN'ın insan hamileliğinde kullanımı ile ilgili tecrübe yoktur. Ürün, artırılmış MR incelemesi çok gerekli olmadıkça ve daha uygun bir laternatif bulunduğunda, hamilelikte kullanılmamalıdır.
OMNISCAN'ın maternal toksisite yaratmayan dozlarda, sıçanlarda üreme ve dölleme yeteneğine ve sıçan ve tavşan teratoloji çalışmalarına bir etki olmamaıştır.
Süt vermede kullanımı; Az olması beklenmekle beraber, insan sütüne salınma derecesi bilinmelidir. İlacın verilmesinden önce meme vermeye ara verilmeli ve OMNISCAN'ın verilmesinden en az 24 saat sonrasına kadar yeniden başlamamalıdır.
Makine ve araba kullanma kabilyetine etkileri; Bilinen bir etkisi yoktur.