OMNISCAN 287 mg 15 ml 1 flakon Dozu

Opakim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Omniscan dozu, Omniscan dozaj, Omniscan doz aşımı, Omniscan uygulama, Omniscan kullanım şekli, Omniscan kullanımı, Omniscan kullanım süresi, Omniscan açmı tokmu, Omniscan nedir, Omniscan ne için kullanılır, Omniscan nasıl kullanılır, Omniscan faydaları, Omniscan etkileri, Omniscan günde kaç kez, Omniscan sabah mı akşam mı, Omniscan fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Hastanın özel olarak hazırlanması gerekmez.OMNISCAN şırıngaya kullanılmadan hemen önce çekilmelidir. Vial tek bir hasta için hazırlanmıştır. Bir gözlemde kullanılmayan kontrast madde atılmalıdır.
Yetişkinler ve 6 aydan büyük çocuklar için dozTavsiye edilen doz 100 kg'a kadar 0,1 mmol/kg vucut ağırlığıdır. (0.2 ml/kg vucut ağırlığına eşdeğer). 100 kg vucut ağırlığının üstünde 20 ml genellikle teşhis için kafi kontrastlığı sağlamaya yeterlidir. Gereken doz tek bir intravenöz enjeksiyon halinde verilmelidir. Kontrast maddenin tam enjeksiyonunu temin etmek için kanül 5 ml % 0.9 Na Cl enjeksiyonuyla yıkanabilir. Kontrastlığı artırılmış MR, Kullanılan pals dizilimine ve inceleme protokolüne bağlı olarak Kontrast maddenin verilmesinden kısa süre sonra başlatılmalıdır. Optimal artırma enjeksiyonu takiben bir kaç dakika içinde gözlenir. (zaman; lezyon/doku'nun tipine bağlıdır.) Genellikle artırma kontrast madde enjeksiyondan sonra 45 dakikaya kadar sonlanır. T1- ağırlık scaning dizilimi özellikle OMNISCAN ile kontrastlığı artırılmış araştırmalar için uygundur. 0.15 Tesla'dan 1.5 Tesla'ya kadar araştırılan alan kuvvetlerini aralığında relatif görüntü kontrastlığının uygulanan alan kuvvetinden bağımsız olduğu bulunmuştur.