OMNISCAN 287 mg 15 ml 1 flakon Yan Etkileri

Opakim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Omniscan yan etkileri, Omniscan etkileri, Omniscan zararları, Omniscan belirtileri, Omniscan uyarılar, Omniscan önlemler, Omniscan kilo aldırırmı, Omniscan zayıflatırmı, Omniscan zehirlenmesi, Omniscan cinsellik, Omniscan sorunlar, Omniscan uykusuzluk, Omniscan bağımlılık, Omniscan bırakma bilgilerini içerir.

Vakaların tümğ geici ve hafif şiddettedir. Aşağıdakiler kli-nik deneyler sırasında rapor edilmiş. Genel sıcaklık, soğukluk hissiyle beraber rahatsız veya enjeksiyon yerinde lokal basınç hissi veya ağrı arasıra görülür. Daha seyrek olarak bildirilenler, baş dönmesi bulantı, baş ağrısı ile tad ve koku duyularında sapmadır. Ürtiker, kaşınma veya boğazda irritasyon gibi allerji benzeri semptomlar nadir reaksiyonlardır. Diğerleri kusma veya uyku halidir.
Çok nadir vakalarda, diğer paramanyetik MR kontras maddelerinde olduğu gibi OMNISCAN'ın uygulamasından sonra konvülsiyonlar gözlenmiştir. Yine de aralarındaki ilişki kesinlik kazanmamıştır.
Klinik deneylere tabi tututlan bir hastada geçici böbrek yetmezliği gözlenmiştir. Hasta OMNISCAN enjeksiyonundan 22 saat önce myelografi için röntgen kontras maddesi almıştır. reaksiyona bağlı ilişki tesis edilmemeiştir. Anaflaktik şok, ilgili ürünlerle gözlenmiştir.