NUTRIFLEX LIPID PERI 1875 ml intravenoz infüzyonluk emülsiyon Etkileşimi

B.Braun-İrengün Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nutriflex etkileşimi, Nutriflex etken madde, Nutriflex yardımcı maddeler, Nutriflex alkol, Nutriflex etkileşim, Nutriflex kullananlar, Nutriflex dozu, Nutriflex kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

İnsülin gibi bazı ilaçlar, vücut lipaz sistemi ile etkileşebilir. Ancak, klinik açıdan bu etkileşim şeklinin önemi sınırlı gibi görünmektedir.

Klinik dozlarda verilen heparin lipoprotein lipazın dolaşıma geçici olarak salınmasına neden olur. Bu da plazma lipoliz artışını takiben trigliserid klirensinde (temizlenmesinde) geçiciazalmaya neden olabilir.

Soya yağı doğal K1 vitamini içermektedir. Bu da kumarin türevlerinin terapötik etkilerini etkileyebileceğinden bu ilaçlar ile tedavi gören hastalar yakından izlenmelidir.

NUTRİFLEX LİPİD PERİ gibi potasyum içeren çözeltiler, potasyum tutucu diüretikler (triamteren, amilorid, spironolakton), ADE (Anjiyotensin Dönüştürücü Enzim) inhibitörleri (örn.kaptopril, enalapril), anjiyotensin-II-reseptör antagonistleri (örn. losartan, valsartan) siklosporinve takrolimus gibi serum potasyum konsantrasyonunu artıran ilaçların uygulandığı hastalardadikkatle kullanılmalıdır.

Kortikosteroidler ve ACTH (Adrenokortikotropik hormon) sodyum ve sıvı retansiyonu (tutulması) ile ilişkilidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin hiçbir klinik etkileşim çalışması yürütülmemi ştir.

Pediyatrik popülasyon

Pediyatrik popülasyonlara ilişkin hiçbir klinik etkileşim çalışması yürütülmemi ştir.