NOVALGIN %5 10 ml oral damla Dozu

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Novalgin dozu, Novalgin dozaj, Novalgin doz aşımı, Novalgin uygulama, Novalgin kullanım şekli, Novalgin kullanımı, Novalgin kullanım süresi, Novalgin açmı tokmu, Novalgin nedir, Novalgin ne için kullanılır, Novalgin nasıl kullanılır, Novalgin faydaları, Novalgin etkileri, Novalgin günde kaç kez, Novalgin sabah mı akşam mı, Novalgin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doktorun başka bir önerisi yoksa aşağıda bildirilen dozlar uygulanır.

Hızlı analjezik etki gerektiğinde ya da oral veya rektal uygulamanın endike olmadığı durumlarda intravenöz veya intramüsküler uygulama tavsiye edilir.

15 yaş ve üzerindeki gençler ve yetişkinlerde:

Bir defalık doz Günlük maksimum doz

Damla sayısı 20 - 40 damla 4 x 40 damlaya kadar

Uygulama şekli:

Ağız içine damlatılarak uygulanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/ Karaciğer yetmezliği:

Böbrek ya da karaciğer bozukluğu olan hastalarda, metamizolün eliminasyon hızı azaldığı için yüksek dozlardan kaçınılmalıdır. Ancak, kısa süreli tedavi için dozun azaltılması gerekmez. Böbrek ya da karaciğer yetmezliği olan hastalarda uzun dönemli tedavi ile ilgili olarak kazanılmış yeterli deneyim mevcut değildir.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda uygulanacak dozlar vücut ağırlığına göre belirlenir.

Vücut ağırlığı ve yaş Damla sayısı

16-23 kg (4-6 yaş) Bir defalık doz 5-15

Günlük maksimum doz 4x15

Bir defalık doz Günlük maksimum doz

31-45 kg (10-12 yaş) Bir defalık doz

10-30

4x30

15-35

4x35

Günlük maksimum doz

46-53 kg (13-14 yaş) Bir defalık doz

Günlük maksimum doz

Süt çocukları ve küçük çocuklar:

Küçük çocuklar ve bebeklerde doz vücut ağırlığına göre ayarlanır.

Vücut ağırlığı ve yaş

Damla sayısı

Bir defalık doz Günlük maksimum doz

5-8 kg (3-11 aylık)

2-5

4x5

Bir defalık doz Günlük maksimum doz

9-15 kg (1-3 yaş)

3 - 10 4x 10

3 aylıktan küçük, 5 kg’dan düşük vücut ağırlığındaki bebeklere kesin bir zorunluluk yoksa NOVALGİN uygulanmamalıdır. Kullanılması gerekiyorsa bir defada 1 damladan, günde 3x1 damladan fazlası verilmemelidir (1 damlada 17 mg metamizol vardır).

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Belirtiler: Akut doz aşımı sonrası bulantı, kusma, abdominal ağrı, böbrek fonksiyon bozukluğu/akut böbrek yetmezliği (örn. interstisyel nefrite bağlı olarak) ve daha nadir olarak merkezi sinir sistemi semptomları (baş dönmesi, somnolans, koma, konvülziyonlar), kan basıncında düşüş (bazen şoka dönüşebilen) ve kardiyak aritmiler (taşikardi) bildirilmiştir. Çok yüksek dozlardan sonra, zararsız bir metabolitinin (rubazonik asit) atılımı sonucu idrar rengi kırmızıya dönebilir.

Tedavi: Metamizolün bilinen spesifik bir antidotu yoktur. Eğer ilaç yeni alınmışsa, etkin maddelerin daha fazla sistemik emilimini sınırlamak amacıyla primer detoksifıkasyona yönelik (öm. gastrik lavaj) ya da emilimi azaltıcı (örn. aktif kömür) önlemler alınabilir.

İlacın ana metaboliti (4-N-metilaminoantipirin) hemodiyaliz, hemofıltrasyon, hemoperfüzyon ya da plazma fıltrasyonu yoluyla elimine edilebilir.