STOCRIN 600 mg 30 film tablet Dozu

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Stocrin dozu, Stocrin dozaj, Stocrin doz aşımı, Stocrin uygulama, Stocrin kullanım şekli, Stocrin kullanımı, Stocrin kullanım süresi, Stocrin açmı tokmu, Stocrin nedir, Stocrin ne için kullanılır, Stocrin nasıl kullanılır, Stocrin faydaları, Stocrin etkileri, Stocrin günde kaç kez, Stocrin sabah mı akşam mı, Stocrin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Tedaviye IIIV enfeksiyonu tedavisinde deneyimli bir hekim tarafından başlanmalıdır.

Eş zamanlı uygulanan antiretroviral tedavi: STOCRIN diğer antiretroviral ilaçlarla birlikte verilmelidir (bkz. bölüm 4.5).

Pozoloji:

Doz ayarlaması: Eğer STOCRIN vorikonazol ile birlikte uygulanırsa, vorİkonazolün devam dozu her 12 saatte bir 400 mg’a artırılmalı ve STOCRIN dozu %50 azaltılmalıdır, Örneğin günde bir defa 300mg vorikonazol ile tedavi sonlandırıldığında tekrar efavirenzin başlangıçta verilen dozunadönülmelidir (bkz. bölüm 4.5).

Eğer STOCRIN vücut ağırlığı 50 kg ve daha fazla olan hastalara rifampisİn ile birlikte uygulanıyorsa, STOCRIN dozunun günde 800 mg’a çıkarılması düşünülmelidir (bkz. bölüm 4.5).

Uygulama sıklığı ve süresi:

Vücut ağırlığı 40 kg ’dan fazla olan erişkinler ve ergenler: STOCRIN’in nükleozid analoğu revers transkriptaz inhibitörleri (NRTI’lar) ile birlikte önerilen dozu, Pl’larla birlikte veya Pl’lar olmadan(bkz. bölüm 4.5) günde bir defa oral 600 mg’dır.

Efavirenz film tabletler vücut ağırlığı 40 kg’dan düşük çocuklar için uygun değildir.

Uygulama şekli:

STOCRIN’in aç kamına alınması önerilir. STOCRIN’in bazı yiyeceklerle (örn, greyfurt suyu) birlikte uygulanmasından sonra efavirenz konsantrasyonlarında gözlenen artış, advers reaksiyonlarınsıklığında artışa yol açabilir (bkz. bölüm 4.4 ve 5.2).

Sİnİr sisteminde görülen istenmeyen etkilerin tolere edilebilirliğini artırmak için ilacın gece yatmadan önce alınması önerilir (bkz. bölüm 4.8).

Özel popülasyonlara ilişkin ck bilgiler:

£ Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda efavirenzin farmakokinetikleri ile ilgili çalışma yapılmamıştır; ancak efavirenzin %1’İnden daha azı idrar ile değişmeden atılır. Bu nedenle böbrek yetmezliğininefavirenzin atılımına olan etkisi çok düşük olarak kabul edilir (bkz. bölüm 4.4).

Karaciğer yetmezliği:

Hafif derecede karaciğer rahatsızlığı olan hastalarda normal efavirenz dozunun verilmesi önerilir. Hastalar dozla ilişkili advers reaksiyonlar, özellikle sinir sistemiyle ilişkili olanlar konusundadikkatle gözlenmelidir (bkz. bölüm 4.3 vc 4,4)

Pediyatrik popülasyon;

Efavirenz film tabletler vücut ağırlığı 40 kg’dan düşük çocuklar için uygun değildir.

Efavirenz 3 yaşından küçük veya vücut ağırlığı 13 kg’dan az çocuklarda değerlendirilmemiştir. Bu nedenle efavirenz 3 yaşın altındaki çocuklara verilmemelidir.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı hastalarda genç hastalara göre farklı yanıt alınıp alınmadığına dair yapılan klinik çalışmalarda yeterli sayıda hasta değerlendirilmemiştir.

Doz aşımı ve tedavisi

Yanlışlıkla günde İki kez 600 mg alan hastaların bazılarında sinir sistemi semptomlarında artma görülmüştür. Bir hastada istemsiz kas kontraksiyonları ortaya çıkmıştır.

Efavirenzin doz aşımı tedavisi, yaşamsal belirtilerin takibi ve hastanın klinik durumunun gözlemlenmesi dahil genel destekleyici önlemleri içermelidir. Emilmemiş efavirenzin vücuttanuzaklaştırılmasına yardımcı olmak için aktif kömür uygulaması yapılabilir. Efavirenz doz aşımınınspesifik bir antidotu yoktur. Efavirenz proteinlere yüksek derecede bağlandığından diyaliz ile önemlimiktarını kandan arındırmak mümkün görünmemektedir.