NORPROLAC 75 mcg 30 tablet Uyarılar

Ferring Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Norprolac uyarılar, Norprolac zararları, Norprolac önlemler, Norprolac riskler, Norprolac yan etkisi, Norprolac alerji, Norprolac alkol, Norprolac hamileler, Norprolac emzirme, Norprolac araç kullanımı, Norprolac fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Hiperprolaktinemi fizyolojik (gebelik, laktasyon) olabileceği gibi, aralarında hipotalamus veya hipofiz bezi tümörleri ve bir dizi ilaç da bulunmak üzere, başka nedenlere de bağlı olabilir. Bu nedenle hiperprolaktinemiye yol açan spesifik nedenin mümkün olduğunca açıklanması ve nedene yönelik tedaviye başlanması gerekir.

Ortostatik hipotansiyon ender olarak senkopa yol açabildiğinden, tedavinin ilk günlerinde ve sonraki dozaj artırımlarında hem ayakta hem de yatarken kan basıncının kontrol edilmesi önerilir.

Prolaktin ile ilgili fertilite bozukluğu yaşayan kadınlarda, fertilite bozukluğu NORPROLAC ile tedavi edilerek düzeltilebilir. Bu nedenle gebe kalmak istemeyen çocuk doğurma yaşındaki kadınların güvenilir bir doğum kontrol yöntemi kullanmaları önerilir.

Daha önce akıl hastalığı geçmişi olmayan hastaları da içeren birkaç vakada, NORPROLAC tedavisi akut psikoz gelişmesiyle ilişkilendirilmiş, ve bu durum tedaviye son verilmesiyle genellikle geri dönüşlü olmuştur. Psikotik rahatsızlık geçmişi olan hastalarda özel dikkat gereklidir.

Karaciğer veya böbrek fonksiyonlarında bozukluk olan hastalarda günümüze kadar NORPROLAC kullanımına ilişkin veri bulunmamaktadır.

NORPROLAC uykuya eğilim ile ilişkilendirilmiştir. Diğer dopamin agonistleri, özellikle Parkinson hastalarında ani uyku nöbetleri ile ilişkilendirilmektedir. Hastalar bu konuda bilgilendirilmeli ve NORPROLAC ile tedavi esnasında araç veya makine kullanırken dikkatli olmaları konusunda uyarılmalıdırlar.

Uyku eğilimi görülen hastalar araç veya makine kullanmamalıdır. Böyle bir durumda uygulanan dozun azaltılması veya tedaviye son verilmesi düşünülebilir.

Kinagolid ile herhangi bir etkileşim çalışması yapılmadığından NORPROLAC’ın diğer tıbbi ürünlerle birlikte kullanımında dikkatli olunmalıdır (bkz. Bölüm 4.5).

Kalıtsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği veya glukoz-galaktoz malabsorpsiyonu gibi nadir kalıtsal tabloları olan hastalar bu ilacı kullanmamalıdır.

NORPROLAC’ın toleribilitesi alkol ile azalabilir.

Parkinson hastalığı için dopamin agonistleri ile tedavi edilen kişilerde patolojik kumar oynama, libido artışı ve hiperseksüalite rapor edilmiştir.

Sınırlı sayıda yaşlı hasta hipofız adenomu ve romatoid artrid için günlük 50 - 300 mcg arasında değişen dozlarda kinagolid ile tedavi edilmiştir. Tedavi süresi 6 - 93 ay arasında değişmektedir ve tedavi iyi tolere edilmiştir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Bazı hastalarda NORPROLAC ile tedavi, tedavinin ilk günlerinde tepki verme yeteneğinde bozukluğa yol açabilir. Bu husus, keskin uyanıklık gerektiren durumlarda, örneğin araç kullanırken dikkate alınmalıdır. NORPROLAC ile tedavi edilen ve uyku hali ve/veya ani uyku basması geçiren hastaların bu durum sona erene kadar araç kullanmamaları ve dikkat bozukluğunun kendilerini veya başkalarını ciddi yaralanma veya ölüm riskine sokacağı aktivitelerde (makine kullanımı gibi) bulunmamaları gerekir. Ayrıca bkz. Bölüm 4.4.