NORPROLAC 75 mcg 30 tablet Etkileşimi

Ferring Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Norprolac etkileşimi, Norprolac etken madde, Norprolac yardımcı maddeler, Norprolac alkol, Norprolac etkileşim, Norprolac kullananlar, Norprolac dozu, Norprolac kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Etkileşim çalışmaları yapılmamıştır ve NORPROLAC ile diğer ilaçlar arasında herhangi bir etkileşim bildirilmemiştir. Teorik olarak, güçlü dopamin antagonistik özelliğe sahip ilaçlar (ör. nöroleptik ajanlar gibi) eş zamanlı olarak kullanıldığında, prolaktin düşürücü etkide azalma beklenebilir.

Kinagolidin 5-HT1 ve 5-HT2 reseptörlerine etkisi, D2 reseptörlerine etkisinden 100 kat civarında daha düşük olduğundan, NORPROLAC ile 5-HT1a reseptörleri arasında bir etkileşimin olması muhtemel değildir. Ancak bu reseptörlerle etkileşime giren ilaçların eşzamanlı kullanımında dikkat edilmelidir.

Kinagolid metabolizmasına katılan enzimlerle ilgili verilerin sınırlı olması nedeniyle, potansiyel farmakokinetik etkileşimlerin öngörülmesi zordur. Kinagolidin diğer tıbbi ürünlerin farmakokinetiğini (örneğin enzim inhibisyonu ile) etkileme potansiyeline ilişkin veri bulunmamaktadır. Bu nedenle eğer NORPROLAC diğer tıbbi ürünlerle, özellikle de ilaç metabolizmasında yer alan enzimlerin kuvvetli inhibitörleri olarak bilinen ilaçlarla birlikte kullanılıyorsa dikkatli olunmalıdır.