NORPROLAC 75 mcg 30 tablet Dozu

Ferring Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Norprolac dozu, Norprolac dozaj, Norprolac doz aşımı, Norprolac uygulama, Norprolac kullanım şekli, Norprolac kullanımı, Norprolac kullanım süresi, Norprolac açmı tokmu, Norprolac nedir, Norprolac ne için kullanılır, Norprolac nasıl kullanılır, Norprolac faydaları, Norprolac etkileri, Norprolac günde kaç kez, Norprolac sabah mı akşam mı, Norprolac fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Yetişkinler:
Pozoloji:

Dopaminerjik stimülasyon; ortostatik hipotansiyon, bulantı, kusma ve baş dönmesine yol açabildi ğinden, NORPROLAC dozajı, başlangıç paketinin yardımıyla kademeli olarak arttırılmalı ve akşamları yemek ile birlikte günde bir kez olmak üzere alınmalıdır.

En uygun doz, prolaktin düşürücü etki ve tolerabiliteye bağlı olarak kişiye özgü biçimde belirlenmelidir.

Uygulama şekli, sıklığı ve süresi:

Başlangıç paketi tedavisi ilk 3 gün için günde 25 mikrogram ile başlar ve sonraki 3 gün için günde 50 mikrogram ile devam eder. 7. günden itibaren önerilen doz günde 75 mikrogramdır.

Gerektiği takdirde, günlük doz bir haftadan daha kısa olmayan aralıklarla en uygun bireysel tedavi yanıtına ulaşılana kadar 75 mikrogramın katları olarak arttırılabilir. Genel idame dozu genellikle günde 75 mikrogram veya 150 mikrogramdır.

Çok ender olarak bazı hastalar için günde 300 mikrogram veya daha yüksek dozlara ihtiyaç duyulabilir. Bu gibi durumlarda günlük doz yeterli terapötik etkiye ulaşana kadar veya düşük tolerabilite daha ileri doz artışlarını sınırlayana dek 75 mikrogram ilâ 150 mikrogramlık basamaklar şeklinde, dört haftadan kısa olmayan aralıklarla arttırılabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Karaciğer veya böbrek fonksiyonlarında bozukluk olan hastalarda günümüze kadar NORPROLAC kullanımına ilişkin veri bulunmamaktadır. Ciddi karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon: Çocuklarda NORPROLAC kullanımına ilişkin deneyim sınırlıdır (Bakınız bölüm 4.4).

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı ile ilgili sınırlı deneyim mevcuttur. Doz aşımının mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk, hipotansiyon ve halüsinasyonlara yol açması beklenir. Aşırı doz tedavisi semptomatik olmalıdır. Gerekirse mide yıkanmalı veya aktif tıbbi kömür kullanılmalıdır.