NOROTROP 1 gr/5 ml IM/IV 12 ampül Uyarılar

Rasyonel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Norotrop uyarılar, Norotrop zararları, Norotrop önlemler, Norotrop riskler, Norotrop yan etkisi, Norotrop alerji, Norotrop alkol, Norotrop hamileler, Norotrop emzirme, Norotrop araç kullanımı, Norotrop fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

NÖROTROP’un trombosit antiagreganı etkisi nedeniyle (bkz., Bölüm 5.1 “Farmakodinamik özellikler”), ağır kanamalı hastalarda, gastrointestinal ülser hastası gibi kanama riski olanhastalarda, altta yatan hemostaz bozukluğu olan hastalarda, hemorajik inme hikayesi olanhastalarda, diş ile ilgili cerrahi operasyon dahil büyük cerrahi geçiren hastalarda ve düşük dozasprin dahil antikoagülan veya trombosit antiagreganı ilaçlar kullanan hastalarda dikkatlekullanılması önerilir.

”).

Yaşlıların uzun sureli tedavisinde, gerektiğinde doz ayarlaması yapılabilmesi için kreatinin klerensi düzenli olarak değerlendirilmesi gerekir.

Miyoklonuslu hastalarda tedavinin birden kesilmesi, ani nükse ya da kesilme nöbetlerine yol açabileceğinden, bundan kaçınılmalıdır.

Yardımcı maddelerle ilgili uyarılar

Sodyum: Bu ürün, her 24 g NÖROTROP’da 1 mmol’den (23 mg) az sodyum içerir. Bu durum kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

İlaç alımıyla gözlemlenen istenmeyen etkiler değerlendirildiğinde, NÖROTROP’un araç ve makine kullanımına etkisi olasıdır ve bu durum ilacı kullanırken dikkate alınmalıdır.