NOROTROP 1 gr/5 ml IM/IV 12 ampül Etkileşimi

Rasyonel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Norotrop etkileşimi, Norotrop etken madde, Norotrop yardımcı maddeler, Norotrop alkol, Norotrop etkileşim, Norotrop kullananlar, Norotrop dozu, Norotrop kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Tiroid ekstreleriyle (T3 + T4) eşzamanlı tedavi sırasında, konfüzyon, irritabilite ve uyku bozukluğu bildirilmiştir.

Yayınlanmış tek-kör bir çalışmada, ağır yineleyen venöz trombozlu hastalarda 9.6 g/gün dozunda NÖROTROP’un, INR’yi 2.5’ten 3.5’a çıkarmak için gerekli asenokumarol dozunudeğiştirmediği gösterilmiştir. Ancak tek başına asenokumarolün gösterdiği etkiler ilekarşılaştırıldığında; 9.6 g/gün dozunda eklenen NÖROTROPtrombosit agregasyonunu; P-tromboglobulin salımını; fibrinojen ve von Willebrand faktörlerinin (VIII:C; VIII:vW:Ag;VIII:vW:RCo) düzeylerini ve tam kan ve plazma viskozitesini anlamlı ölçüde düşürmüştür.

NÖROTROP farmakokinetiği üzerinde değişikliğe yol açan ilaç etkileşim potansiyelinin düşük olması beklenir çünkü NÖROTROP dozunun yaklasık % 90’ı değişmemiş ilaç olarak idrarlaatılır.

İn vitro, 142, 426 ve 1422 pg/ml konsantrasyonlardaki NÖROTROP, insan karaciğer sitokrom P450 CYP 1A2, 2B6, 2C8, 2C9, 2C19, 2D6, 2E1 ve 4A9/11 izoformlarını inhibe etmez.NÖROTROP’un 1422 pg/ml konsantrasyonda, CYP 2A6 (%21) ve 3A4/5 (%11) üzerindeminor inhibe edici etkileri gözlemlenmiştir. Bununla birlikte, bu iki CYP izoformununinhibisyonu için Ki değerleri, 1422 pg/ml’nin muhtemelen cok üzerindedir. Bu nedenle,NÖROTROP’undiğer ilaçlarla metabolik etkileşimi beklenmez.

4 hafta boyunca günlük 20g dozda alınan NÖROTROP, epilepsi hastalarında sabit dozlarda alınan antiepileptik ilaçların (karbamazepin, fenitoin, fenobarbiton, sodyum valproat) doruk vetaban serum düzeylerini değiştirmemiştir.

Eşzamanlı alkol kullanımı, pirasetam serum düzeyleri üzerinde herhangi bir etki göstermemiş, 1.6 g oral dozda uygulanan alkol düzeylerini değiştirmemiştir.