NITROLINGUAL PUMP 0.4 mg 250 püskürtme sprey Uyarılar

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nitrolingual uyarılar, Nitrolingual zararları, Nitrolingual önlemler, Nitrolingual riskler, Nitrolingual yan etkisi, Nitrolingual alerji, Nitrolingual alkol, Nitrolingual hamileler, Nitrolingual emzirme, Nitrolingual araç kullanımı, Nitrolingual fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

NİTROLİNGUAL® pump spray aşağıda belirtilen rahatsızlıkları olan hastalarda çok dikkatli kullanılmalıdır;

- Düşük dolum basınçlı örn; akut miyokard enfarktüsü hastalarında, sol ventrikül fonksiyon bozukluğunda (sol ventrikül yetmezliği) dikkatli kullanılmalıdır. Bu durumlarda NİTROLİNGUAL® pump spray kullanılırken, sistolik kan basıncının 90 mmHg’ nin altına inmesinden kaçınılmalıdır.

- Aortik ve/veya mitral stenoz,

- Dolaşım düzenlenmesinde ortostatik bozukluklara yatkınlık durumunda,

- Ciddi böbrek ve karaciğer yetmezliği (bkz. Bölüm 4.2. Böbrek/Karaciğer yetmezliği),

- Akciğer hastalığınız var ise,

- Hipotiroid hastalarında,

- Hipotermi durumunda,

- Malnütrisyonda,

- NİTROLİNGUAL® pump spray kullanımına tolerans veya diğer nitratlara karşı çapraz tolerans gelişimine karşı dikkatli olunmalıdır.

- 24 saat içinde sürekli ve sık aralıklarla kullanılması hemodinamik etkilerin azalmasına neden olabileceğinden hastaların hemodinamik paremetreleri, sürekli kontrol edilmelidir.

- NİTROLİNGUAL® pump spray diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığında hipotansiyonu arttırabilir. Bu nedenle ilacın ilk kullanımı esnasında hastanın oturur pozisyonda bulunması gerekmektedir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

NİTROLİNGUAL® pump spray normal kullanımda bile araç kullanma kabiliyetini, makine kullanımını etkiler. Bu etki özellikle tedavinin başlangıcında, dozun artmasında, bir başka ilaç yerine kullanılmasında ve alkol ile birlikte kullanıldığında belirginleşir. Bu nedenle araç ve makine kullanırken, dikkat gerektiren işlerin yapılması esnasında NİTROLİNGUAL® pump spray uygulanmamalıdır.