NITROLINGUAL PUMP 0.4 mg 250 püskürtme sprey Etkileşimi

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nitrolingual etkileşimi, Nitrolingual etken madde, Nitrolingual yardımcı maddeler, Nitrolingual alkol, Nitrolingual etkileşim, Nitrolingual kullananlar, Nitrolingual dozu, Nitrolingual kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Bu ilacın aşağıdaki etkileşimleri göz önüne alınmalıdır:

Diğer vazodilatörler, antihipertansifler, beta adreneıjik reseptör blokörleri, kalsiyum kanal antagonistleri, nöroleptikler ya da trisiklik antidepresanlar ve alkol NİTROLİNGUAL® pump spray’in antihipertansif etkisini güçlendirebilir.

NİTROLİNGUAL® pump spray ayrıca, morfin benzeri analjeziklerin metabolizmasını yavaşlatabilirler.

Nitrik oksit vericileri ile (Örn: NİTROLİNGUAL® pump spray) erektil disfonksiyon bozukluğunun tedavisinde kullanılan bazı ilaçların (sildenafıl ve benzeri fosfodiesteraz inhibitörleri örn; tadalafıl, vardenafıl vb) ya da pulmoner arteriyal hipertansiyon tedavisi için kullanılan bazı ilaçların, bir arada kullanılması hipotansif etkiyi arttırır. Bu sebeple nitrik oksit vericilerinin örn: NİTROLİNGUAL® pump spray’in etkin bileşeninin bu ilaçlar ile bir arada verilmesi kontrendikedir (bkz. Bölüm 4.3.Kontrendikasyoniar).

Bu ilaçlarm, nitrik oksit (NO)/siklik guanozin monofosfat (cGMP) yolağı üzerindeki bilinen etkileri ile uyumlu olarak, erektil fonksiyon bozukluğunun tedavisinde kullanılan ilaçlar; sildenafıl ve diğer fosfodiesteraz inhibitörleri (örn; tadalafıl, vardenafıl) nitratların hipotansif etkisini arttırır, nitrik oksit vericileri ve nitratın herhangi bir formu ile bu ilaçların birlikte kullanılması kontrendikedir. Erektil fonksiyon bozukluğu veya pulmoner arteriyal hipertansiyon tedavisi için kullanılmakta olan ilaçlar ile tedavi edilen bir hasta hızlı etkili bir nitrata ihtiyacı olursa (örn: akut anjina pektoris atağı durumlarında) vakit kaybetmeden hastaneye götürülmelidir.

Organik nitratlar (örn; isosorbid dinitrat, isosorbid-5-mononitrat) ile daha önce tedavi edilen hastalarda, istenen etkinin sağlanabilmesi için gliseril trinitrat dozunun arttırılması gerekebilir.

Dihidroergotamin (DHE) ile birlikte kullanıldığında, NİTROLİNGUAL® pump spray DHE seviyesinde artışa yol açabilir ve bu durum onun hipertansif etkisini güçlendirir.

Heparin ve gliseril trinitrat eş zamanlı kullanıldığında heparinin etkisi azalır. Kan koagülasyon parametrelerini sık aralıklar ile izleyerek, heparin dozu buna uygun olarak ayarlanmalıdır. Gliseril trinitrat kullanımına son verilmesinin ardından, kan koagülasyonunun azalabileceği (PTT değerinde belirgin artış) dikkate alınarak, heparin dozunun azaltılması gerekebilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin hiçbir klinik etkileşim çalışması yürütülmemiştir.

Pediyatrik popülasyon