NITROLINGUAL PUMP 0.4 mg 250 püskürtme sprey Gebelik

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nitrolingual gebelik kategorisi C'dir. Nitrolingual hamilelik kategorisi, Nitrolingual gebelik kategorisi, Nitrolingual emzirme, Nitrolingual anne sütüne geçer mi, Nitrolingual laktasyon, Nitrolingual hamilelerde kullanımı, Nitrolingual ve bebek, Nitrolingual kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü

NİTROLİNGUAL® pump spray’in çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanıldığında üreme kapasitesini etkileyip etkilemediğine ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Bu nedenle çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda planlanmış bir gebelikten önce uygun bir alternatif tedaviye geçilmelidir.

Gebelik dönemi

NİTROLİNGUAL® pump spray’in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim/ ve-veya/ doğum /ve-vaya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir ve insanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. NİTROLİNGUAL® pump spray gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Nitrogliserinin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Nitrogliserinin süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da NİTROLİNGUAL® pump spray tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve NİTROLİNGUAL® pump spray tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite