NEULASTIM 6 mg/0.6 ml S.C. enjeksiyon için kullanıma hazır 1 şırınga { Roche } Etkileşimi

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neulastim etkileşimi, Neulastim etken madde, Neulastim yardımcı maddeler, Neulastim alkol, Neulastim etkileşim, Neulastim kullananlar, Neulastim dozu, Neulastim kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Hızlı bölünen miyeloid hücrelerin sitotoksik kemoterapiye karşı olan potansiyel duyarlılıkları nedeniyle, NEULASTIM sitotoksik kemoterapi uygulamasından yaklaşık 24 saat sonra uygulanmalıdır. Klinik çalışmalarda, NEULASTIM kemoterapiden 14 gün önce güvenli şekilde uygulanmıştır. NEULASTIM’in herhangi bir kemoterapi ajanı ile eş zamanlı kullanımı hastalarda değerlendirilmemiştir. Hayvan modellerinde NEULASTIM ve 5-florourasil (5-FU) veya diğer antimetabolitlerin eş zamanlı uygulanmasının miyelosupresyonu artırdığı gösterilmiştir.

Diğer hematopoietik büyüme faktörleri ve sitokinler ile olası etkileşimler klinik çalışmalarda özel olarak araştırılmamıştır.

Kendisi de nötrofıl salıverilmesini artıran bir madde olan lityum ile potansiyel etkileşim özel olarak araştırılmamıştır. Böyle bir etkileşimin zararlı olabileceği yolunda hiçbir kanıt yoktur.

NEULASTIM’in güvenliliği ve etkinliği nitrozüreler gibi gecikmiş miyelosupresyon ile ilişkili kemoterapi görmekte olan hastalarda değerlendirilmemiştir.

Spesifik etkileşim veya metabolizma çalışmaları gerçekleştirilmemiştir, bununla beraber klinik çalışmalar NEULASTIM’in herhangi bir diğer tıbbi ürün ile etkileşimine işaret etmemiştir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin hiçbir etkileşim çalışması yürütülmemiştir.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyona ilişkin hiçbir etkileşim çalışması yürütülmemi ştir.