NEOSTIGMINE 6 ampül Gebelik

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neostigmine gebelik kategorisi C'dir. Neostigmine hamilelik kategorisi, Neostigmine gebelik kategorisi, Neostigmine emzirme, Neostigmine anne sütüne geçer mi, Neostigmine laktasyon, Neostigmine hamilelerde kullanımı, Neostigmine ve bebek, Neostigmine kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda ve doğum kontrolü uygulayanlarda ilacın kullanımı yönünde bir öneri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

NEOSTİGMİNE’in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik, embriyonal gelişim, doğum ve doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir, insanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebe bir kadına verildiğinde fetal zarar yapıp yapmayacağı; üreme yeteneği üzerinde etkisi olup olmayacağı bilinmemektedir. Bu nedenle gebe bir kadına NEOSTİGMİNE ancak açıkça gereksinme varsa verilmelidir.

NEOSTİGMİNE gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

İnsan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.

Birçok ilaçlar insan sütü ile salgılandığından ve anne sütü emen bebeklerde NEOSTİGMİNE’e ait ciddi advers gücü fazla olduğundan; anne ile ilaç almımının önemi göz önüne alınarak ya emzirmenin ya da ilaç almımının kesilmesi gerektiğine karar verilmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite: