NEOSTIGMINE 6 ampül Etkileşimi

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neostigmine etkileşimi, Neostigmine etken madde, Neostigmine yardımcı maddeler, Neostigmine alkol, Neostigmine etkileşim, Neostigmine kullananlar, Neostigmine dozu, Neostigmine kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Özellikle neomisin, streptomisin, kanamisin gibi bazı antibiyotiklerin az fakat belli depolarize olmayan blokaj etkileri vardır. Bu etkiler nöromüsküler blokajı şiddetlendirir. Bu sayılan antibiyotikler kesinlikle endike olduklan zaman kullanılmalıdırlar ve dozajlannda dikkatli bir ayarlama yapılması gerektiği unutulmamalıdır.

Lokal ve genel anestezikler, antiaritmik maddeler, nöromüsküler geçişte kanşıklık doğuran diğer ilaçlar dikkatlice kullanılmalıdır. Myasthenia gravis’li hastalarda NEOSTİGMİNE dozu buna uygun şekilde ayarlanmalıdır.

Nöromüsküler blokaj yapan ajanlar: NEOSTİGMİNE non-depolarizan kas gevşeticilerin (tübokürarin, gallamin veya panküronyum gibi) etkilerini etkin biçimde antagonize eder ve bu etkileşim cerrahi sonrasında kas gevşemesini tersine çevirmek için terapötik bir avantaj olarak kullanılabilir. NEOSTİGMİNE, süksinilkolin gibi faz I depolarizan kas gevşeticileri antagonize etmez aksine etki süresini uzatabilir.

Diğer ilaçlar: Atropin, NEOSTİGMİNE’in muskarinik etkilerini antagonize eder, bu etkileşim de NEOSTİGMİNE toksisitesinin muskarinik semptomlarının giderilmesinde kullanılır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Pediatrik popülasyon: