NEOFLEKS HIPERTONIK %3 NACL çözeltisi 250 ml setli Uyarılar

Türktıpsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neofleks Hipertonik uyarılar, Neofleks Hipertonik zararları, Neofleks Hipertonik önlemler, Neofleks Hipertonik riskler, Neofleks Hipertonik yan etkisi, Neofleks Hipertonik alerji, Neofleks Hipertonik alkol, Neofleks Hipertonik hamileler, Neofleks Hipertonik emzirme, Neofleks Hipertonik araç kullanımı, Neofleks Hipertonik fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Mümkün olduğunda büyük bir vena yoluyla enjekte edilmeli ve enjeksiyon sırasında vena cidarının enfiltre edilmemesine dikkat edilmelidir. Hipertonik sodyum klorür çözeltisi su ve elektrolit yüklenmesine veya her ikisine birden neden olabilir. Hacim artışı konjestif kalp yetmezliğine, akciğer ödemine ve hipertansiyona yol açabilir. Akut hipernatremi subdural ve subaraknoid kanama yapabilir. İnjeksiyon sırasında çözeltinin damar cidarına veya dokulara sızması damar veya doku nekrozuna ve tromboflebite yol açabilir. Sodyum klorür fazla miktarda verilirse klorür iyonu bikarbonatın yerini alacağından bikarbonat rezervinin azalması sonucu asidoz oluşabilir.

Ayrıca ilerlemiş böbrek yetmezliğinde, kortikosteroid ve kortikotropin alanlarda, kardiyak rezervi zayıf olanlarda, postoperatif hastalarda ve yaşlılarda kullanılırken çok dikkatli olunmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanmaya bilinen bir etkisi bulunmamaktadır.