NEOFLEKS HIPERTONIK %3 NACL çözeltisi 250 ml setli Dozu

Türktıpsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neofleks Hipertonik dozu, Neofleks Hipertonik dozaj, Neofleks Hipertonik doz aşımı, Neofleks Hipertonik uygulama, Neofleks Hipertonik kullanım şekli, Neofleks Hipertonik kullanımı, Neofleks Hipertonik kullanım süresi, Neofleks Hipertonik açmı tokmu, Neofleks Hipertonik nedir, Neofleks Hipertonik ne için kullanılır, Neofleks Hipertonik nasıl kullanılır, Neofleks Hipertonik faydaları, Neofleks Hipertonik etkileri, Neofleks Hipertonik günde kaç kez, Neofleks Hipertonik sabah mı akşam mı, Neofleks Hipertonik fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Ortalama başlangıç dozu 100 ml’dir ve bu 1 saat içinde verilmelidir. Dozu tekrarlamadan önce serum elektrolitleri ölçülmelidir. 1 saat içinde verilen 100 ml’si serum sodyumunu 2-3 mEq/L/saat yükseltilir. Tedaviye hiponatremi semptomları kaybolana veya serum sodyumu normal seviyesi olan 130 mEq/L’ye ulaşana kadar devam edilir. Tedavinin ilk 9-10 saatinde serum sodyumunu %10-15 yükseltmek yeterlidir.

Uygulama şekli

İntravenöz yolla uygulanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Böbrek yetmezliği :

İlerlemiş böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır.
Pediyatrik popülasyon :

Çocuklarda, doz vücut ağırlığına göre hesaplanarak uygulanabilir.

Geriyatrik popülasyon :

Doz aşımı ve tedavisi

Sodyum klorürün fazla miktarda uygulanımı hipernatremi ile sonuçlanabilir. Hipernatremi belirtileri kusma, ateş, solunum zorluğu, konvülsiyonlar, hemifarazi, pozitif babinski, letarji, koma ve şiddetli susuzluk hissidir.

Hipernatremi tedavisi hastanın su dengesine göre ayarlanır. Hipervolemik hastalarda su azaltılır ve diüretikler uygulanır. Normovolemik ve hipovolemik hastalarda hipotonik çözeltilerle kan sodyumu dilüe edilir ve furosemid gibi diüretikler kullanılarak fazla sodyumun atılması sağlanır.