NEOFLEKS HIPERTONIK %3 NACL çözeltisi 250 ml setli Nedir

Türktıpsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neofleks Hipertonik nedir, Neofleks Hipertonik ne için kullanılır, Neofleks Hipertonik ne ilacı, Neofleks Hipertonik neye yarar, Neofleks Hipertonik ne işe yarar, Neofleks Hipertonik neye iyi gelir, Neofleks Hipertonik kullananlar, Neofleks Hipertonik kullanımı, Neofleks Hipertonik uygulama, Neofleks Hipertonik etkileri, Neofleks Hipertonik faydaları bilgilerini içerir.

2.NEOFLEKS HIPERTONIK nedir ve ne için kullanılır?

NEOFLEKS HİPERTONİK 50 ml, 100 ml, 150 ml ve 250 ml polipropilen torbalarda sunulan damar içi yolla kullanım çözeltisidir. İçeriğinde sodyum ve klorür iyonları denilen vücudun temel elementleri bulunur.

NEOFLEKS HİPERTONİK çözeltisi süratle düzeltilmesi gereken, sodyum klorür kaybı sonucu ortaya çıkan oldukça ağır elektrolit eksikliğinin tedavisinde kullanılır. Ayrıca elektrolit ve sıvı tedavisinde ortaya çıkabilen kanda sodyum miktarının yetersizliği ve kanda klorür miktarının yetersizliği tedavisinde de kullanılır. Aşırı su alımı sonucu hücredışı görülen kanda sodyum azalması durumunda da (su zehirlenmesi) kullanılır. Aşırı terleme, kusma, ishal gibi durumlarda ağır tuz kayıpları da bu çözeltiyle tedavi edilir.