NEOFLEKS %5 DEKSTROZ %0.45 Sodyum Klorür sudaki solüsyonu 500 ml setsiz(PP-Torba Nedir

Türktıpsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neofleks Dekstroz nedir, Neofleks Dekstroz ne için kullanılır, Neofleks Dekstroz ne ilacı, Neofleks Dekstroz neye yarar, Neofleks Dekstroz ne işe yarar, Neofleks Dekstroz neye iyi gelir, Neofleks Dekstroz kullananlar, Neofleks Dekstroz kullanımı, Neofleks Dekstroz uygulama, Neofleks Dekstroz etkileri, Neofleks Dekstroz faydaları bilgilerini içerir.

2.NEOFLEKS nedir ve ne için kullanılır?

NEOFLEKS %5 DEKSTROZ %0.45 SODYUM KLORÜR SUDAKİ SOLÜSYONU vücut için yaşamsal önemi olan sodyum, klorür iyonları ile glukoz içeren damar içi yoldan kullanılan steril bir çözeltidir.

NEOFLEKS %5 DEKSTROZ %0.45 SODYUM KLORÜR SUDAKİ SOLÜSYONU, 250, 500 ve 1000 mililitre hacminde poliproplen torbalarda sunulmuştur. Bu esnek torbaların dışında koruyucu bir dış kılıf bulunur. Setli ve setsiz iki formu bulunmaktadır.

Vücuttan kaybedilen sıvının ve tuzun yerine konmasında işe yarar. Ayrıca vücudun enerji ihtiyacının bir bölümünü de karşılar.

Vücudun susuz ve tuzsuz kalması (dehidratasyon) durumunun tedavisinde ve bu durumun oluşmasını önlemek için kullanılır. Özellikle terleme, kusma ve ameliyat vb gibi durumlarda mide sıvılarının dışarı çekilmesi gibi nedenlerle vücuttaki klorür adlı bir maddenin kaybının, sodyum adlı maddenin kaybına eşit ya da daha fazla olduğu durumlarda, kan nakline ek olarak ayrıca sıvı verilmesi istenen hastalarda, ameliyat öncesi ve sonrası bakımında, böbrek fonksiyonlarını başlatabilecek bir ilaç olarak tercih edilir.

NEOFLEKS %5 DEKSTROZ %0.45 SODYUM KLORÜR SUDAKİ SOLÜSYONU, konsantre formda bulunan bazı damar içi uygulamaya uygun ilaçların damar içine uygulanmadan önce seyreltilmesi amacıyla da kullanılmaktadır.