NEOAMOX 1 gr IM/IV 1 flakon Uyarılar

Tüm Ekip Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neoamox uyarılar, Neoamox zararları, Neoamox önlemler, Neoamox riskler, Neoamox yan etkisi, Neoamox alerji, Neoamox alkol, Neoamox hamileler, Neoamox emzirme, Neoamox araç kullanımı, Neoamox fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Penisilin tedavisi uygulanan hastalarda ciddi ve nadiren de ölümle sonuçlanabilen aşırı duyarlık reaksiyonları bildirilmiştir. Bu anafilaktoid reaksiyonlar parenteral tedavi sırasındadaha sık görülürse de oral tedavide de karşılaşılabilmektedir. Bu reaksiyonların, beta-laktamantibiyotiklere karşı aşırı duyarlılık hikayesi olan bireylerde ortaya çıkması daha muhtemeldir.Tedaviye başlamadan önce hastanın penisilin, sefalosporin ve diğer alerjenlere karşı aşırıduyarlıklarının olup olmadığı sorgulanmalıdır. Alerjik bir reaksiyonun gelişmesi halindeamoksisilin uygulamasına son verilmeli ve uygun tedavi yapılmalıdır. Ciddi anafilaktikreaksiyonlar adrenalin ile acil tedaviyi gerektirir. Duruma göre oksijen, IV steroidler, havayolunun açık tutulması ve gerekirse entübasyon uygulaması yapılır.

Amoksisilin dahil olmak üzere hemen hemen tüm antibiyotikler ile psödomembranöz kolit bildirilmiştir ve bu durum hafif kolitten yaşamı tehdit edici kolite kadar değişen şiddettegörülebilmektedir. Bu nedenle antibiyotik uygulamasını takiben diyare gelişen hastalardadikkatli olunmalıdır.

Antibakteriyel ajanlar ile tedavi, kolondaki normal florayı değiştirir ve aşırı clostridia üremesine neden olabilir. Çalışmalar, Clostridium difficile tarafından salgılanan bir toksininantibiyotiğe-bağlı kolitin ana nedeni olduğunu göstermektedir.

Uzun süreli kullanımı nadiren duyarlı olmayan organizmaların gelişmesi ile sonuçlanabilir. Psödomembranöz kolit teşhisi konulduktan sonra uygun terapötik önlemler başlatılmalıdır.Hafif psödomembranöz kolit vakaları genellikle tek başına ilacın kesilmesine yanıtvermektedir. Orta ila şiddetli vakalarda sıvı ve elektrolitlerin düzenlenmesi, protein desteğiC. difficile kolitine karşı klinik olarak etkili antibakteriyel ilaç ile tedavi düşünülmelidir.

Etkeni virüs olan enfeksiyöz mononükleozda amoksisilin kullanılmamalıdır. Amoksisilin uygulanan enfeksiyöz mononükleozlu hastalarda yüksek oranda eritematöz deri döküntüsübildirilmiştir.

Eritematöz döküntü amoksisilin verilen hastalarda glandular ateş ile ilişkilidir.

Uzun süreli tedavi sırasında renal, hepatik ve hematopoetik fonksiyonların periyodik olarak değerlendirilmesi tavsiye edilir.

’ne bakınız). Amoksisilinin yüksek dozlardaintravenöz olarak uygulanmasını takiben mesane kateterinde çökme yaptığı rapor edilmiştir.Bu nedenle kateterin düzenli olarak kontrol edilmesi gerekmektedir.

Böbrek bozukluğu olan hastalarda dozaj ayarlanmalıdır.

Mikotik veya bakteriyel patojenlerle süperenfeksiyon gelişmesi olasılığı tedavi sırasında akılda tutulmalıdır. Eğer süper enfeksiyon gelişirse (Enterobacter, Pseudomonas veya Candida) ilaçkesilmeli ve/veya uygun tedavi uygulanmalıdır.

Son bir ay içinde penisilin kullanmış olan hastalarda profilaksi, başka bir antibiyotikle yapılmalıdır.

Bu tıbbi ürün sodyum ihtiva eder. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için gözönünde bulundurulmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımı üzerine advers etki gözlenmemiştir.