MYLERAN 2 mg 100 tablet {Glaxo} Uyarılar

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Myleran uyarılar, Myleran zararları, Myleran önlemler, Myleran riskler, Myleran yan etkisi, Myleran alerji, Myleran alkol, Myleran hamileler, Myleran emzirme, Myleran araç kullanımı, Myleran fazla alınırsa bilgilerini içerir.

MYLERAN FILM TABLET, SADECE BU TÜR İLAÇLARI UYGULAMA DENEYİMİ OLAN HEKİMLER TARAFINDAN UYGULANMASI GEREKEN AKTİF BİR SİTOTOKSİK AJANDIR.

Canlı organizma aşısı kullanarak immunizasyon, bağışıklığı bastırılmış hastalarda enfeksiyona neden olma potansiyeli taşır. Bu nedenle canlı organizma aşılarıyla immünizasyon önerilmez.

Hastada akciğer toksisitesi gelişirse Myleran Film Tablet tedavisi kesilmelidir (Bkz.Yan Etkiler/Advers Etkiler). Myleran Film Tablet genel olarak, radyoterapi ile birlikte veya hemen radyoterapi sonrasında verilmemelidir. Myleran Film Tablet blast transformasyonu meydana geldikten sonra etkili değildir. Pulmoner toksisite olasılığı olan hastalara anestezi gerekiyorsa, hastaya verilen oksijen konsantrasyonu emniyetli en düşük oranda korunmalı ve post-operatif respiratuvar bakımda dikkatli olmalıdır. Kronik granülositik lösemili hastalarda hiperürisemi ve/veya hiperürikozüri yaygındır ve Myleran Film Tablet tedavisine başlanmadan önce bunlar düzeltilmelidir. Tedavi esnasında, hiperürisemi ve ürik asit nefropatisi riski yeterli hidrasyon ve allopurinol kullanımı dahil uygun profilaksi ile önlenmelidir.

Mutad doz tedavisi: Myleran Film Tablet ile birlikte itrakonazol veya metronidazol verilen hastalar busulfan toksisitesi yönünden takip edilmelidirler. Bu ilaçlar birlikte verildiğinde haftalık kan sayımı ölçümleri yapılmalıdır (Bkz:İlaç Etkileşmeleri ve Diğer Etkileşmeler). Yüksek doz tedavisi: Eğer yüksek dozda Myleran Film Tablet veriliyorsa, hastalara fenitoinden çok tercihan bir benzodiazepin ile profilaktik antikonvülsan tedavi uygulanmalıdır. (Bkz:Yan Etkiler/Advers Etkiler ve İlaç Etkileşmeleri). Yüksek dozda Myleran Film Tablet ile birlikte itrakonazol veya metronidazol verildiğinde busulfan toksisite riskinin arttığı bildirilmiştir (Bkz:İlaç Etkileşmeleri ve Diğer Etkileşmeler). Yüksek dozda busulfan ve metronidazolün birlikte uygulanması önerilmez. İtrakonazol ile birlikte yüksek doz Myleran Film Tablet'in verilmesi hekimin yorumuna bağlıdır ve risk/yarar oranı gözönüne alınmalıdır. Yüksek dozda Myleran Film Tablet ve siklofosfamid ile tedavi edilen hastalarda, busulfanın son dozundan sonra siklofosfamid ilk dozu 24 saatten daha fazla geciktirildiğinde hepatik veno-oklüzif hastalık ve diğer tedavi rejimiyle ilgili toksisitelerde insidans azalması gözlenmiştir.

İzleme: Aşırı miyelosupresyon olasılığını ve irreversibl kemik iliği aplazisi riskini önlemek için tedavi boyunca kan sayımlarının kontrolüne çok dikkat edilmelidir (Bkz: Yan Etkiler/Advers Etkiler).

Myleran Film Tabletin emniyetli kullanımı: Kullanım Şekli ve Dozu'na bakınız.

Mutajenite: Myleran Film Tablet uygulanan hastalardan alınan hücrelerde çeşitli kromozom anomalileri görülmüştür.

Karsinojenite: "Uluslararası Kanser Araştırma Örgütü" kısa süreli testler bazında Myleran Film Tablet'i karsinojenik potansiyeli olan ilaçlar sınıfına dahil etmiştir. "Dünya Sağlık Örgütü", Myleran Film tablete maruz kalma ile kanser arasında bir ilişki olduğu sonucuna varmıştır. Uzun süre Myleran Film Tablet ile tedavi edilen hastalarda prekanseröz lezyonlara benzeyen bazı değişikliklerle beraber yaygın epiteliyal displazi gözlenmiştir. Myleran Film Tablet verilen hastalarda habis tümörler görüldüğü bildirilmiştir. Diğer alkilleyici ilaçlarda olduğu gibi, Myleran Film Tablet'in lökomojenik olduğuna dair bilgiler artmaktadır. Akciğer kanseri ameliyatına adjuvan olarak iki yıl süreyle Myleran Film Tablet tedavisi uygulanan kontrollü prospektif bir araştırmada, uzun süreli izlemede plasebo verilen gruba göre akut lösemi insidansında artış olduğu görülmüştür. Solid tümör sıklığında bir artış olmamıştır. Akut lösemi, polisitemi veranın olası bir sonucu ise de uzun süreli alkilleyici ajan tedavisi de insidansı artırabilir. Myleran Film Tablet ile polisitemi vera ve esansiyel trombositemi tedavisinde ilacın