MYLERAN 2 mg 100 tablet {Glaxo} Yan Etkileri

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Myleran yan etkileri, Myleran etkileri, Myleran zararları, Myleran belirtileri, Myleran uyarılar, Myleran önlemler, Myleran kilo aldırırmı, Myleran zayıflatırmı, Myleran zehirlenmesi, Myleran cinsellik, Myleran sorunlar, Myleran uykusuzluk, Myleran bağımlılık, Myleran bırakma bilgilerini içerir.

Myleran Film Tablet'in istenmeyen etkilerinin sıklığını belirlemekte modern klinik dokümantasyon bulunmamaktadır. İstenmeyen etkilerin insidansı alınan doza ve kombinasyonda verilen diğer terapötik ajanlara bağlı olarak da değişebilir. Sıklık sınıflandırması için aşağıdaki tanım kullanılmıştır: Çok sık≥1/10, sık ≥1/100, <1/10, sık değil ≥1/1000 ve <1/100, nadir ≥1/10.000 ve <1/1000, çok nadir <1/10.000.

Selim, habis ve belirlenmemiş neoplazmalar(kist ve polipler dahil) Sık: Sekonder akut lösemi (Bkz: Uyarılar/Önlemler ve Karsinojenisite)

Kan ve lenfatik sistem bozuklukları Çok sık: Lökopeni ve özellikle trombositopeni şeklinde görülen doz ile ilgili kemik iliği depresyonu Nadir: Aplastik anemi Nadiren, tipik olarak uzun süreli mutad dozlardan veya yüksek dozda busulfandan sonra aplastik anemi (bazen geriye dönüşsüz) bildirilmiştir.

Sinir sistemi bozuklukları Nadir: Yüksek dozda konvülsiyonlar (bkz: İlaç Etkileşmeleri ve Diğer Etkileşmeler ve Uyarılar/Önlemler) Çok nadir: Myastenia gravis

Göz bozuklukları Nadir: Lens değişiklikleri ve bilateral olabilen kataraktlar; öncesinde yüksek dozda busulfan tedavisi uygulanan kemik iliği transplantasyonu sonrasında kornea incelmesi bildirilmiştir.

Kardiyak rahatsızlıklar Sık: Yüksek dozda busulfan alan talasemili hastalarda kardiyak tamponaj Solunum, torasik ve mediasten ile ilgili bozukluklar Çok sık: Yüksek dozda kullanımı takiben idyopatik pnömoni sendromu Sık:Uzun süreli mutad dozları takiben interstisyel pnömonit Yüksek veya mutad doz tedavisini takiben tipik olarak anormal pulmoner fizyoloji bulgularıyla birlikte spesifik olmayan kuru öksürük, dispne ve hipoksi şeklinde pulmoner toksisite görülür. Diğer sitotoksik ajanlar ilave akciğer toksisitesine neden olabilir. (Bkz: İlaç Etkileşmeleri ve Diğer Etkileşmeler) Daha sonra uygulanan radyoterapi busulfan nedenli subklinik akciğer harabiyetini artırabilir. Bir kez pulmoner toksisite yerleşirse Myleran Film Tablet'in kesilmesine rağmen prognoz iyi değildir ve kortikosteroidlerin faydalı olduğuna dair çok az bilgi mevcuttur. İdyopatik pnömoni sendromu enfeksiyöz olmayan diffüz pnömoni olup genellikle allogenik veya otolog hemopoyetik transplant öncesi yüksek doz busulfan hazırlayıcı tedavisinden sonra üç ay içinde meydana gelir. Bazı vakalarda bronkolavaj sonrası diffüz alveolar hemoraj görülebilir. Göğüs röntgeni veya bilgisayarlı tomografi taramaları diffüz veya spesifik olmayan fokal infiltratlar ve biyopsi interstisyel pnömonit ve diffüz alveolar harabiyet ve bazen fibrozis gösterir. İnterstisyel pnömonit mutad dozlardan sonra oluşabilir ve pulmoner fibrozise yol açabilir. Bu, bir kaç yılı aşan, uzun süreli tedaviden sonra ortaya çıkar. Başlangıç ekseriya gizlidir; fakat akut da olabilir. Histolojik özellikleri arasında büyük hiperkromatik çekirdekleri olan dev hücrelerin mevcudiyeti ve alveolar ve bronşiyoler epiteliyumda atipik değişiklikler bulunur. Akciğer patolojisi süperempoze enfeksiyonlarla komplike olabilir. Pulmoner ossifikasyon ve distrofik kalsifikasyon görüldüğü de bildirilmiştir. Gastrointestinal rahatsızlıklar Çok sık: Yüksek dozda bulantı, kusma ve diyare gibi gastrointestinal etkiler ve oral ülserasyon Nadir: Mutad dozlarda bulantı, kusma ve diyare gibi gastrointestinal etkiler ve oral ülserasyon;bölünmüş dozlarda kullanıldığında olasılıkla azalabilir.

Hepatobiliyer rahatsızlıklar Çok sık: Hiperbilirubinemi, sarılık, hepatik vena-oklüzif hastalık (Bkz: Uyarılar/Önlemler ve İlaç Etkileşmeleri) ve hepatoselüler atrofiyle birlikte sentrilobular sinozoidal fibrozis ve yüksek dozda nekrozis. Nadir: Mutad dozda kolestatik sarılık ve karaciğer fonksiyon anormallikleri. Sentrilobular sinozoidal fibrozis. Normal terapötik dozlarda Myleran Film Tablet'ın genellikle belirgin şekilde hepatotoksik olmadığı düşünülür. Bunu