M-VAC 0.5 ml SC enj. çöz. için liy. toz içeren flakon Zararları

Keymen Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

M-Vac zararları, M-Vac önlemler, M-Vac riskler, M-Vac uyarılar, M-Vac yan etkisi, M-Vac istenmeyen etkiler, M-Vac cinsel, M-Vac etkileri, M-Vac tedavi dozu, M-Vac aç mı tok mu, M-Vac hamilelik, M-Vac emzirme, M-Vac alkol, M-Vac kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Klinik deneylerden elde edilen advers etkiler / yan etkiler:

Yapılan klinik çalışmada 10,000 çocuk, kızamık aşısı ile aşılandıktan sonra (9-18. aylarda) 3. ve 6. günlerde, 1. hafta sonunda, 2. ve 3. haftada, 3. haftadan 6. haftaya kadar ve 6. haftadan sonra gözlenmiştir. Altıncı haftadan sonra çocuklarda görülen yan etkilerin bildirilmesi için aileler ile temasa geçilmiş ve aşılama bildirim kartları ile takipler gerçekleştirilmiştir.

Yan etkiler, yüksek ve hafif ateş, iritabilite, burun akıntısı, öksürük, döküntü ve diyaredir. Nadir vakalarda astım ve konvülsiyon görülmüştür.

Klinik denemeler esnasında gözlemlenen M-VAC’a bağlı istenmeyen etkiler aşağıdaki sıklık derecelerine göre sıralanmıştır:

Çok yaygın (>1/10), yaygın (>1/100, <1/10), yaygın olmayan (>1/1.000, <1/100), seyrek (>1/10000, <1/1000), çok seyrek (<1/10000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)

Sinir sistemi hastalıkları

Seyrek : Sekelsiz konvülsiyon

Çok seyrek : Ensefalit

Solunum, göğüs ve mediastinal hastalıkları

Çok seyrek : Bronkospazm

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Seyrek
 :
Ürtiker, kızarıklık, şişlik

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Çok yaygın : Sistemik reaksiyonlar: Ateş

Yaygın : Hafif ateş, öksürük, diyare, konvülsiyon, döküntü