M-VAC 0.5 ml SC enj. çöz. için liy. toz içeren flakon Uyarılar

Keymen Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

M-Vac uyarılar, M-Vac zararları, M-Vac önlemler, M-Vac riskler, M-Vac yan etkisi, M-Vac alerji, M-Vac alkol, M-Vac hamileler, M-Vac emzirme, M-Vac araç kullanımı, M-Vac fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Enjekte edilen tüm aşılarda olduğu gibi, aşının uygulanmasından sonra nadiren görülen anafilaktik veya anafilaktoid reaksiyon oluşturma riskine karşı intramüsküler veya subkütan yolla hemen kullanım için adrenalin enjeksiyonu (1:1000) dahil yeterli tedavi olanakları sağlanmalıdır. Şiddetli anafilaksi tedavisinde başlangıç dozu olarak 0.1-0.5 mg (1:1000’lik enjeksiyonluk adrenalin çözeltisinden 0.1-0.5 mL) intramüsküler veya subkütan yolla uygulanmalıdır. Tek doz 1 mg (1 mL)’ı aşmamalıdır. Bebekler ve çocuklarda tavsiye edilen adrenalin dozu 0.01 mg/kg (1:1000’lik enjeksiyonluk adrenalin çözeltisinden 0.01 mL/kg)’dır. Pediyatrik kullanımda tek doz 0.5 mg (0.5 mL)’ı aşmamalıdır. Bu doz anafilaktik şok/reaksiyonun etkin bir şekilde durdurulması için yeterlidir.

Aşının sadece subkütan enjeksiyon yolu ile verildiğinden emin olunmalıdır. M-VAC kesinlikle
intravasküler yoldan uygulanmamalıdır.

Tüm aşılarda olduğu gibi M-VAC ile aşılama, aşılanan kişilerin tümünde koruma sağlamayabilir.

İmmün sistem bozukluğu olan kişilerde M-VAC kullanımına ilişkin veri yoktur. Güçlü immünosüpresif ajanlar ile tedavi, genetik bir defekt, İnsan İmmün Yetmezlik Virüsü (HIV) enfeksiyonu veya diğer nedenlerle immün yanıtı bozulmuş kişiler aşıya yanıt vermeyebilir.

Trombositopeni veya pıhtılaşma bozukluğu olan kişilerde aşının uygulanmasından sonra kanama olabileceğinden bu kişilerde aşı dikkatle uygulanmalıdır.

Aşının koruma süresi güncel olarak bilinmemekle beraber ömür boyu kalıcı koruyucu etkisi gözlenmiştir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

M-VAC'ın araç ve makine kullanma becerisini etkilediğini gösteren hiçbir veri yoktur.