M-VAC 0.5 ml SC enj. çöz. için liy. toz içeren flakon Etkileşimi

Keymen Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

M-Vac etkileşimi, M-Vac etken madde, M-Vac yardımcı maddeler, M-Vac alkol, M-Vac etkileşim, M-Vac kullananlar, M-Vac dozu, M-Vac kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Diğer aşılar ile birlikte kullanım: M-VAC, Difteri-Tetanoz-Boğmaca aşısı, Difteri-Tetanoz aşısı, BCG aşısı, Çocuk Felci aşısı (OPV ve IPV), Hepatit-B aşısı ve Sarı Humma aşısı ile aynı anda emniyetle (ayrı enjeksiyon bölgesinde ve ayrı enjeksiyonlarda) verilebilir. Eğer aynı gün yapılmamışlarsa, BCG ve kızamık aşısı arasında 4 hafta zaman bırakılmalıdır.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanım:

• Kızamık aşısı güvenle ve etkili olarak vitamin A desteği ile beraber verilebilir.

• Steroidler ile birlikte kullanım: Kortikosteroid alanlarda optimal immün cevap gelişmeyebilir. Bu ilaçlar ile birlikte kullanılmamalıdır.

• Sistemik immünosüpresif ilaçlar ile birlikte kullanım: İmmünosüpresif ajanlar (kortikosteroidler, antimetabolitler, alkilleyici ajanlar, sitotoksik ajanların sistemik dozları) ile tedavi edilen bireyler aktif bağışıklamaya optimal yanıt vermeyebilir.

• İnaktivasyon riskinden dolayı aşı, mümkünse immünglobülinlerle veya immünglobülin içeren kan ürünleri (kan, plazma) ile enjeksiyon yapıldıktan 3 ay sonra verilmelidir. Aynı sebepten dolayı immünglobülinler de aşılamadan sonraki 2 hafta içinde verilmemelidir.

• Canlı virüs aşıları, tüberkülin cilt testini bozabileceği için PPD testi, kızamık aşısı ile aynı gün ya da 4-6 hafta sonra yapılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin hiçbir klinik etkileşim çalışması yürütülmemiştir.
Pediyatrik popülasyon: