MUCONEX 900 mg 20 efervesan tablet Nedir

Tripharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Muconex nedir, Muconex ne için kullanılır, Muconex ne ilacı, Muconex neye yarar, Muconex ne işe yarar, Muconex neye iyi gelir, Muconex kullananlar, Muconex kullanımı, Muconex uygulama, Muconex etkileri, Muconex faydaları bilgilerini içerir.

2.MUCONEX nedir ve ne için kullanılır?

Beyaz renkte yuvarlak efervesan tabletler şeklindedir. Karton kutuda, moleküler sieve ve silika jel içeren kapaklı polipropilen tüpte 20 efervesan tablet içermektedir.

MUCONEX suda tamamen eritildikten sonra içilerek kullanılan bir ilaçtır.

Asetilsistein, bir aminoasit olan sistein türevi bir ajandır. Balgam söktürücü etkiye sahiptir.

MUCONEX yoğun kıvamlı balgamın atılması, azaltılması, yoğunluğunun düzenlenmesi ekspektorasyonun (Balgamın atılabilmesi) kolaylaştırılması gereken durumlarda, bronkopulmoner (Bronş ve akciğer) hastalıklarda, bronşiyal sekresyon (Solunum yolu salgısı) bozukluklarının tedavisinde kullanılan mukolitik (Balgamı, mukusu parçalayan) bir ilaçtır. Ayrıca yüksek doz parasetamol alımına bağlı olarak ortaya çıkan karaciğer yetmezliğinin önlenmesinde kullanılır.

MUCONEX soğuk algınlığı ve solunum yollarının iltihaplanması (Bronşit) durumunda balgam oluşmasını azaltır. Oluşan balgamları sulandırarak, öksürükle atılmasını kolaylaştırır.