LACRYVISC STERILE OPTH 10 gr göz jeli Gebelik

Alcon Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lacryvisc gebelik kategorisi C'dir. Lacryvisc hamilelik kategorisi, Lacryvisc gebelik kategorisi, Lacryvisc emzirme, Lacryvisc anne sütüne geçer mi, Lacryvisc laktasyon, Lacryvisc hamilelerde kullanımı, Lacryvisc ve bebek, Lacryvisc kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Karbomer’in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda karbomerin güvenliliği ile ilgili yeterli veri bulunmamaktadır. LACRYVISC’in tüm bileşenleri genellikle oftalmik ürünlerde kullanılır ve topikal olarak uygulandığında sistemik dolaşıma geçme olasılığı çok düşüktür. Bu nedenle LACRYVISC kullanımında risk düşük kabul edilir. Annenin tedavisinin yararı fetüsün olası risk durumu ile karşılaştırılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Emziren kadınlarda karbomerin güvenliliği ile ilgili yeterli veri bulunmamaktadır. LACRYVISC’in tüm bileşenleri genellikle oftalmik ürünlerde kullanılır ve topikal olarak uygulandığında sistemik dolaşıma geçme olasılığı çok düşüktür. Bu nedenle LACRYVISC kullanımında bileşenlerin süte geçme riski düşük kabul edilir. Annenin tedavisinin yararı fetüsün olası risk durumu ile karşılaştırılmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite