LACRYVISC STERILE OPTH 10 gr göz jeli Dozu

Alcon Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lacryvisc dozu, Lacryvisc dozaj, Lacryvisc doz aşımı, Lacryvisc uygulama, Lacryvisc kullanım şekli, Lacryvisc kullanımı, Lacryvisc kullanım süresi, Lacryvisc açmı tokmu, Lacryvisc nedir, Lacryvisc ne için kullanılır, Lacryvisc nasıl kullanılır, Lacryvisc faydaları, Lacryvisc etkileri, Lacryvisc günde kaç kez, Lacryvisc sabah mı akşam mı, Lacryvisc fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Günde dört kez veya doktor önerisine göre, bir şerit konjunktival kese içine sürülür.

Uygulama şekli:

Tüp ucu aşağı bakacak şekilde dik tutulmalıdır. Gözlere değdirilmemesine dikkat edilmelidir. Bu yöntemle konjunktival kesenin alabileceğinden fazla hacimde bir jel büyüklüğünün sürülmesine engel olunacak ve bu yolla kirpiklerin yapışması önlenecektir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

LACRYVISC bu hasta gruplarında çalışılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon:

LACRYVISC’in, çocuk hastalarda, güvenliliği ve etkinliği bilinmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Herhangi bir doz aşımı vakası bildirilmemiştir. Doz aşımı gözün konjonktival kesesinin sınırlı kapasitesinden dolayı çok düşük bir ihtimaldir. LACRYVISC'in doz aşımı, gözlerin bol ılık suyla yıkanması ile giderilebilir. LACRYVISC'in bileşenleri genel olarak toksik olmayan maddeler olarak bilinmektedir. Bu yüzden yanlışlıkla yutulmasından sonra toksisite oldukça düşük bir ihtimaldir.