LACRYVISC STERILE OPTH 10 gr göz jeli Uyarılar

Alcon Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lacryvisc uyarılar, Lacryvisc zararları, Lacryvisc önlemler, Lacryvisc riskler, Lacryvisc yan etkisi, Lacryvisc alerji, Lacryvisc alkol, Lacryvisc hamileler, Lacryvisc emzirme, Lacryvisc araç kullanımı, Lacryvisc fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Sadece oküler kullanım içindir. Enjeksiyon veya oral yolla kullanım için değildir.

Kontakt lens kullanan vakalarda, lens takılı iken LACRYVISC uygulanmamalıdır.

LACRYVISC, göz iritasyonuna neden olabilen ve yumuşak kontakt lenslerin rengini bozabilen benzalkonyum klorür içermektedir. Yumuşak kontakt lenslerle temasından kaçınılmalıdır. Hastalara LACRYVISC uygulamasından önce kontakt lenslerini çıkarmaları ve uygulamanın ardından, kontakt lenslerini takmadan önce en az 15 dakika beklemeleri anlatılmalıdır.

Hastalarda eğer gözde ağrı, görme değişiklikleri, gözde iritasyon, geçmeyen kızarıklık meydana gelirse ve durumları kötüleşir veya 3 günden uzun süre devam ederse, kullanmayı bırakmalı ve doktorlarına danışmalıdırlar.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

LACRYVISC'in araç ve makine kullanımı üzerinde etkisi yoktur veya göz ardı edilebilir.Herhangi bir oftalmik jelde olduğu gibi görmede meydana gelen geçici bulanıklık veya diğer görsel durumlar araç ve makine kullanımını etkileyebilir. Jelin göz yüzeyi üzerinde tamamen yayılana kadar geçici olarak görüş bozulabilir. Eğer damlatma sırasında görmede bulanıklık meydana geliyorsa, hastalar araç veya makine kullanmadan önce görüşün netleşmesi için beklemelidirler.