MOTIVAL 100 mg 15 tablet {Münir} Gebelik

Münir Şahin Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Motival gebelik kategorisi C'dir. Motival hamilelik kategorisi, Motival gebelik kategorisi, Motival emzirme, Motival anne sütüne geçer mi, Motival laktasyon, Motival hamilelerde kullanımı, Motival ve bebek, Motival kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel Tavsiye

Gebelik kategorisi: C / D (3.trimester)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum Kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda üreme yeteneği üzerine etkilerine ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi:

Nimesulid’in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

MOTİVAL gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebeliğin 3.trimesterinde kontrendikedir.

Diğer NSAİİ’ler gibi nimesulid gebe kalmaya çalışan kadınlara önerilmemektedir.

NSAİİ’lerin fetüs kardiyovasküler sistemindeki bilinen etkileri yüzünden (ductus arteriosus’un kapanması) gebelikte (özellikle geç dönem) kullanımında kaçınılmalıdır.Laktasyon dönemi:

Nimesulid’in insan ya da hayvan sütü ile atıldığına ilişkin yetersiz/sınırlı bilgi mevcuttur. Nimesulid’in süt ile atılmasına yönelik fızikokimyasal ve eldeki farmakodinamik/toksikolojikveriler nedeniyle memedeki çocuk açısından bir risk olduğu göz ardı edilemez. Nimesulidemzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

İnsanlarda üreme yeteneği ve fertilite üzerine etkisi hakkında herhangi bir veri bulunmamaktadır.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda nimesulidin fertiliteyi etkileyecek advers etkiler meydana getirdiği saptanmıştır.

Nimesulid, kullanımı kadınlarda doğurganlığa zarar verebilir ve gebe kalmayı deneyen kadınlar için tavsiye edilmemektedir. Gebe kalma zorluğu yaşayan veya infertilitearaştırmasında olan kadınlarda nimesulidin kesilmesi düşünülmelidir.