MIXTARD 30 HM 100 IU 1 flakon Etkileşimi

Novo Nordisk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mixtard etkileşimi, Mixtard etken madde, Mixtard yardımcı maddeler, Mixtard alkol, Mixtard etkileşim, Mixtard kullananlar, Mixtard dozu, Mixtard kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Bazı ilaçların glukoz metabolizması ile etkileşime girdiği bilinmektedir. Muhtemel etkileşimler doktor tarafından dikkate alınmalı ve hastalar kullanmakta oldukları tıbbi ürünlerkonusunda sorgulanmalıdır.

Aşağıdaki maddeler insülin ihtiyacını azaltabilir:

Oral hipoglisemik ajanlar (OHA), monoamin oksidaz inhibitörleri (MAOİ), non-selektif beta-blokörler, anjiyotensin dönüştürücü enzim (ADE) inhibitörleri, salisilatlar, alkol, anabolik steroidler ve sülfonamidler.

Aşağıdaki maddeler insülin ihtiyacını artırabilir:

Oral kontraseptifler,tiyazidler, glukokortikoidler, tiroid hormonlarıve beta-

sempatomimetikler, büyüme hormonu ve danazol.

Beta-blokörler hipoglisemi semptomlarını maskeleyebilir ve hipogliseminin iyileşmesini geciktirebilirler.

Oktreotid/lanreotid insülin ihtiyacını hem azaltabilir hem de artırabilir. Alkol insülinin hipoglisemik etkisini artırabilir ve süresini uzatabilir.

MIXTARD ile pioglitazon kombinasyonu:

Özellikle kalp yetmezliği gelişimi riski yüksek olan hastalarda, pioglitazon ile insülin kombine kullanıldığında kalp yetmezliği vakaları bildirilmiştir. Bu, pioglitazon veMIXTARD’ın kombine tedavisi düşünüldüğünde akılda tutulmalıdır. Eğer bu kombinasyonkullanılırsa, hastalar kalp yetmezliği, kilo alımı ve ödemin semptom ve belirtileri içinincelenmelidir. Pioglitazon, kardiyak semptomlarda herhangi bir kötüleşme olduğundakesilmelidir.