MIXTARD 30 HM 100 IU 1 flakon Dozu

Novo Nordisk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mixtard dozu, Mixtard dozaj, Mixtard doz aşımı, Mixtard uygulama, Mixtard kullanım şekli, Mixtard kullanımı, Mixtard kullanım süresi, Mixtard açmı tokmu, Mixtard nedir, Mixtard ne için kullanılır, Mixtard nasıl kullanılır, Mixtard faydaları, Mixtard etkileri, Mixtard günde kaç kez, Mixtard sabah mı akşam mı, Mixtard fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

MIXTARD ikili etkili bir insülindir. Hızlı etkili ve uzun etkili insülin içeren bifazik formülasyondur.

Daha uzun bir etki ile birlikte hızlı bir başlangıç etkisi istenirse, hazır karışım insülinler genellikle günde bir veya iki kez verilir.

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doz bireye özgüdür ve hastanın gereksinimlerine göre doktor tarafından belirlenir. Bireysel insülin ihtiyacı genellikle 0.3 ve 1.0 IU/kg/gün arasındadır. Günlük insülin ihtiyacı insülin

direnci olan hastalarda (örneğin, puberte sırasında veya obeziteye bağlı) daha yüksek ve kısmi, endojen insülin üretimi olan hastalarda daha düşük olabilir.

Diabetes mellitus’lu hastalarda, optimal glisemik kontrol, diyabetin geç komplikasyonlarının başlangıcını geciktirmektedir. Bu nedenle kan glukozunun yakından izlenmesiönerilmektedir.

Enjeksiyonu takiben 30 dakika içinde karbohidrat içeren bir atıştırma veya öğün alınmalıdır. Doz ayarlanması

Eşlik eden hastalıklar, özellikle enfeksiyonlar ve ateşli hastalıklar, genellikle hastanın insülin ihtiyacını artırır.

Böbrek veya karaciğer bozuklukları insülin ihtiyacını azaltabilir.

Hastaların fiziksel aktiviteleri veya her zamanki diyetleri değiştiğinde doz ayarlaması gerekebilir. Hastaların bir insülin preparatından diğerine transferi sırasında da doz ayarlamasıgerekli olabilir (bakınız bölüm 4.4).

Uygulama şekli:

Subkütan (deri altı) kullanım içindir. İnsülin süspansiyonları asla intavenöz (ven içi) yolla verilmemelidir.

MIXTARD genellikle uyluk bölgesinde veya karın duvarına deri altı olarak uygulanır. Eğer elverişli ise gluteal veya deltoid bölge de kullanılabilir.

Karın duvarına yapılan deri altı enjeksiyon, diğer bölgelere yapılan enjeksiyonlara kıyasla daha hızlı bir emilim sağlayacaktır.

Derinin parmaklar arasında sıkıştırılmasıyla oluşturulan bir deri kıvrımına enjeksiyonun yapılması istenmeyen kas içi enjeksiyon riskini azaltır.

Dozun tamamının enjekte edildiğinden emin olmak için iğne ucu cilt altında en az 6 saniye kalmalıdır. Lipodistrofiyi engellemek için enjeksiyon yeri, aynı anatomik bölge içindedeğiştirilmelidir.

Flakonlar, karşılık gelen ünitelerin işaretlendiği insülin enjektörleri ile kullanım içindir.

MIXTARD, uyulması gerekli detaylı kullanım talimatlarının bulunduğu bir Kullanma Talimatı ile birlikte sunulmaktadır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek veya karaciğer yetmezliği hastanın insülin gereksinimlerini azaltabilir.

Diğer bütün insülinlerde olduğu gibi, karaciğer veya böbrek yetmezliği olan hastalarda daha yoğun glukoz monitorizasyonu yapılmalıdır ve insülin dozu bireysel olarak ayarlanmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

MIXTARD 30 çocuklar ve adolesanlarda kullanılabilir.

Geriyatrik popülasyon (>65 yaş):

MIXTARD 30 yaşlı hastalarda kullanılabilir. Diğer bütün insülinlerde olduğu gibi, yaşlı hastalarda daha yoğun glukoz monitorizasyonu yapılmalıdır ve insülinin dozu bireysel olarakayarlanmalıdır.

Diğer insülinlerden geçiş:

Diğer insülin tıbbi ürünlerinden geçiş sırasında, MIXTARD 30 dozunun ve bazal insülinin dozunun ayarlanması gerekebilir. Geçiş sırasında ve geçişten sonraki ilk haftalarda yakınglukoz monitorizasyonu tavsiye edilmektedir (bakınız bölüm 4.4).

Eş zamanlı kullanılan oral antidiyabetik ilaçların dozu ve/veya zamanının ayarlanması gerekebilir.

Doz aşımı ve tedavisi

İnsülin için spesifik bir aşırı doz belirlenemez. Ancak hipoglisemi, çeşitli evrelerde gelişebilir:

• Hafif hipoglisemi atakları oral yoldan glukoz veya şekerli gıdalar alınarak tedavi edilebilir. Bu nedenle diyabetli hastaların beraberlerinde bir miktar şeker, bisküviveya şekerli meyve suyu bulundurmaları önerilmektedir.

• Hastanın bilincini kaybettiği şiddetli hipoglisemi atakları eğitimli bir kişi tarafından kas içine veya deri altına (0.5 - 1 mg) glukagon enjekte edilerek veya tıbbi personeltarafından intravenöz yoldan glukoz verilerek tedavi edilebilir. Hasta, glukagonenjeksiyonuna 10 -15 dakika içinde yanıt vermezse, intravenöz yoldan glukoz daverilmelidir.

Hipoglisemi tekrarının önlenmesi amacıyla hastanın bilinci yerine geldiğinde oral yolla karbohidrat verilmelidir.