MIVACRON 20 mg 5 ampül Gebelik

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mivacron gebelik kategorisi C'dir. Mivacron hamilelik kategorisi, Mivacron gebelik kategorisi, Mivacron emzirme, Mivacron anne sütüne geçer mi, Mivacron laktasyon, Mivacron hamilelerde kullanımı, Mivacron ve bebek, Mivacron kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim/ve-veya /doğum /ve-veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

Gebelik sırasında plazma kolin esteraz düzeyleri azalır. MİVACRON sezaryende nöromusküler blokajı sürdürmek için kullanılmıştır. Fakat plazma kolin esteraz düzeylerindeki azalma nedeniyle İnfüzyon hızında doz ayarlaması gerekmiştir. Sezaryen sırasında önceden MgSO^ ile tedavi edilen hastalarda Mg’un potansiyalize edici etkisi nedeniyle infüzyon hızında daha da azaltma gerekebilir. MİVACRON gebelikte anneye sağlaması beklenen potansiyel yararlan fetüs üzerinde olası risklerinden fazla ise kullanılabilir. MİVACRON gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Sezaryen sırasında MİVACRON kullanımıyla ilgili bir tecrübe yoktur.

Laktasyon dönemi

Mivakuryumun anne sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir.

Üreme yeteneği/Fertilite

MİVACRON’nun üreme yeteneği ve fertilite üzerindeki etkisi bilinmemektedir.